Wewnętrznego 3-multiplekserem stanie zastąpić?

D

davyzhu

Guest
, because 'Virtex based FPGAs use dedicated AND-OR logic to implement three-state buffers'
, and 'Can reduce multiplexer delays'
.

Mam przeczytać techxclusive z Xilinx nazwie "Timing zamknięcia", to sugerują, że powinniśmy "Użyj wewnętrznych buforów trzy państwa, aby zastąpić dużą multiplekserów",
ponieważ "w oparciu Virtex FPGA wykorzystanie dedykowanego i

/ lub logicznych do realizacji trzech buforów państwa",
i "Czy multiplekserem zmniejszenia opóźnień.Powiedziano mi, że 3-wewnętrznego państwa należy unikać podczas projektowania ASIC, ale dlaczego Xilinx sugestię?Każdy, kto ma doświadczenie?A ja jestem ciekaw, aby wiedzieć, jak wdrożyć w stanie 3-I-LUB logika?

Davy

W ASIC projektowania, należy użyć mux zamiast tri,

ponieważ tri wzrośnie zużycie energii i

wzrost DFT
w trudnej sytuacji.
davyzhu napisał:

, because 'Virtex based FPGAs use dedicated AND-OR logic to implement three-state buffers'
, and 'Can reduce multiplexer delays'
.
Mam przeczytać techxclusive z Xilinx nazwie "Timing zamknięcia", to sugerują, że powinniśmy "Użyj wewnętrznych buforów trzy państwa, aby zastąpić dużą multiplekserów",
ponieważ "w oparciu Virtex FPGA wykorzystanie dedykowanego i
/ lub logicznych do realizacji trzech buforów państwa",
i "Czy multiplekserem zmniejszenia opóźnień.Powiedziano mi, że 3-wewnętrznego państwa należy unikać podczas projektowania ASIC, ale dlaczego Xilinx sugestię?
Każdy, kto ma doświadczenie?
A ja jestem ciekaw, aby wiedzieć, jak wdrożyć w stanie 3-I-LUB logika?Davy

Cześć,
Tak długi powrót Mam to wszystko w moim projektowanie ukierunkowane na FPGA.
I zastępuje wszystkie muxes w moim opracowane przez tristate muxes.To było potrzebne
FPGA, ponieważ mają ograniczone zasoby routingu i tristate opóźnienie bufora
jest znacznie mniej w porównaniu do mux utworzone za pomocą funkcji F i G generatory.
W ASIC czasami także w celu uniknięcia trasy conjestion (szczególnie w
przypadku nie ogromne.konfiguracyjnych rejestrów) można zastosować wewnętrzne tri państwa
autobusem.W ten sposób życia nieco skomplikowane z punktu widzenia DFT
ale jej OK!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back