wejście Schmitta na Xilinx's spartan2 projektu.

Z

zcq

Guest
Ktoś wie czy możliwe jest ustawienie Schmitt wejście dla spartan2 FPGA?
Nie mogę go znaleźć w Databook.Jeśli nie, dlaczego?

Thanks a lot!

zcq,
Co masz na myśli z Schmitt wejść?Schmitt-wyzwalany nakładów, które mogą być wykorzystane do debounce sygnał wejściowy (y)?Jeśli chcesz debounce sygnał, spróbuj użyć shiftregisters że "wykryć" swoje krawędzie i logiczny stan sygnału (o ile pamiętam jest kilka dodatkowych rejestru dostępne także w pobliżu z konsoli, ale nie jestem pewien)
Nadzieję, że pomogło,
Maddin

Tak, chcę, aby pad sygnału wejściowego jak Schmitt-wywołany do działania jako debouncer.Czy to możliwe?

zcq napisał:

Tak, chcę, aby pad sygnału wejściowego jak Schmitt-wywołany do działania jako debouncer.
Czy to możliwe?

Have a look at:

http://support.xilinx.com/support/techxclusives/6easy-techX37.htm

I nie jestem pewien, ale myślę, że ogranicza możesz pracować, tam masz kilka opcji, jak zarejestrowane wejść lub wyjść i nie pamiętam exatly.

przez ludzi.

Czy w ogóle można skonfigurować Spartan II-IOBs jak Schmitt wyzwala?I don't think so!

Myślę, że nakłady są przez rodzaj definicji shmit wyzwalacze, jak można ustawić poziom wkładu TTL lub CMOS."1" to wykryte na określonym poziomie analogicznym, co nie jest takie samo jak '0 '.
Ale jeśli chcesz debounce sygnał digitaly do przełącznika, spust shmit nie jest to, czego potrzebujesz, a sygnał wejściowy zostanie od najwyższej do najniższej kilka razy.prosty sposób zrobić to zarejestrować się korzystać z powolnego zegaraprocess (CLK)
jeśli clk'event i CLK = '1 'then
registered_1 <= input;
registered_2 <= registered_1;
wyjściowej <= registered_1 i registered_2 i wejście
end if;
end process;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back