Wasted PICS

B

brmadhukar

Guest
Cześć,

I znaleźć Multimetr "sygnały" pomiędzy VDD i vss na 877A.Czy to wskazuje PIC jest źle.

Może to być spowodowane błędem w programista pokładzie.

W Peatman książka istnieje oświadczenie mówiące tylko 5 szpilki są potrzebne dla programowania.Istnieją 2 VDD i 2 vss szpilki.

TIA
BRMadhukar

VDD i vss shorting jest złe, jeśli tylko PIC jest z obwodu.W obwodzie, może to wynikać z wielu rzeczy.

Na PICS że wiele VDD i vss szpilki, powinny być połączone (w teorii).Można jednak najprawdopodobniej uciec z podłączeniem tylko jeden zestaw, ponieważ są one związane wewnętrznie.

Tak, tylko 5 szpilek: RB6, RB7, MCLR, VDD i vss wierzę.

Jeżeli PIC jest zamontowany w obwodzie masz sygnał ponieważ kondensatory pomiędzy VDD
i VSS.

Z obwodu lub jeśli nie masz zamontowane obwodnicy kondensatory PIC jest prawdopodobnie uszkodzony.

Programowania:
RB7-Data
RB8 - Zegar
MCLR-Master jasne / Vpp
VDD
VSS

2 VDD i 2 vss dla instalacji układu wzoru.Możesz użyć jednego z nich w zależności od pcb układu.Jeżeli można użyć każdej z nich to idealne.Bo jeżeli jeden VDD zostanie uszkodzony, to inne mogą funciton.

Cześć,

Ja jestem przy użyciu Oshon PIC programista.Próbowałem programowania dwa zdjecia y'day.Oboje nie na 0x0006 lokalizacji.Jestem w stanie go usunąć.Czy mogę użyć Idź na ominięcie tej lokalizacji.
TIA
BRMadhukar

Cześć,

Nie należy pomijać tego miejsca!To oznacza,
procesu programowania był zły (odczekać czas,
programowania napięcia itp.), a zatem, że
miejsca pamięci nie została właściwie zaprogramowany
i readed powrotem.
Użyj EPIC programista, to tanie i pracy.
Można go znaleźć
na schematy w tym forum.

powodzenia,
Zed

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back