WANT do dyskusji na temat GNURADIO?

E

eltonjohn

Guest
Wydaje się to być bardzo interesujące oprogramowanie określonego projektu radiowego. Dopóki będziesz musiał przekompilować wtedy sobie sprawę, że tak naprawdę oznacza SOFTWARE w dużych kategoriach. To ludzie mają zbyt skomplikowana, że coś może być bardziej przenośne i wiele prostsze.Myślę, że ich pomysłem było wykorzystanie otwartego oprogramowania w jak największym stopniu. Ale to wszystko bardzo znane niezgodności staje się koszmarem dla handle.I zostały 3 dni roboczych na plataform BASIC i nadal jestem paining przez różnego rodzaju problemy .Pyhton jest SCRIPT LANGUAGE HELLO.
Dlatego musieli polegać na innych i czyni konfiguratory. bottom line. jeśli chcesz iść MinGW oraz będziesz cierpieć.Jeżeli nie jesteś studentem na wakacjach w czasie zimy STORM.But jestem bardzo zainteresowany na temat tego projektu. Powodu ceny mini ITX plataforms uruchomione w 1Gigz z USB2 i wszelkiego rodzaju multimedialnych urządzeń peryferyjnych jest również pod 300 dolarów.Więc może to być bardzo miły w użyciu małych komputerów jako DSP plataforms. Teraz można zobaczyć mój punkt widzenia.Dlaczego warto inwestować w skomplikowane maszyny DSP (emulatorami JTAG będzie ponad 1500). Kiedy można kupić 300 dolarów plataform PC z pół koncert pamięci RAM. (Don't get me started wszelkiego rodzaju wzorców DSP). Audio i wideo można Doskonale być przetwarzane na Linux.
LINUX ..ah linux ..To była moja zła decyzja. powinienem rozpocząć korzystanie z Linuksa zamiast próbować go XP. Anyways. Anybody Here zainteresowanych na robienie DSP z ITX architektur?
USB2 pokładzie ADC będzie wielki projekt ..!Otóż odkryłem USB2 peryferyjnych do miękkich RADIO

tutaj: http://oscar.dcarr.org/ssrp/

I'm so sad, że nikt nie zwracał uwagi na tego otwartego projektu. Znajduje się tak wiele do zrobienia. Wielu ludzi szuka projektów DSP i telekomunikacyjnych. Soft określone radia będzie się gorąco dziedzinie, ponieważ nie jest tylko radio jest TV również.
i starego analogowego TV STANDARD jest w sposób OUT!
Tak więc jednym się spodoba, aby porozmawiać o?

hi elton,
Myślę, że warto to robić, jestem zainteresowany tym projektem, ale wszystko co mam, to komputer z linux/win2k to, że wystarczy, czy będzie to wymagać dodatkowego sprzętu?
PIMR

dobrze jest tani sposób, aby rozpocząć. komputerze jest OK. Linuksa lub cygwin jest OK. Zamieściłem tam projekt peryferyjnych. szybko USB oparte DAC i ADC. stamtąd można produkować IF 3,00 dolarów modulator IQ ..to wszystko, czego potrzebujesz, to się Walutowy (może być tuner TV) downconverter i można zrobić wiele. ale LOT.

Czym jest GNU Radio temat?Radio oprogramowania?słuchanie radia na komputerze?

irfanhab napisał:

Czym jest GNU Radio temat?
Radio oprogramowania?
słuchanie radia na komputerze?

jednego pracuje nad tym project.I chciałby zrobić projekt oparty na radiowej oprogramowania concept.but "pokładzie ettus" jest zbyt kosztowna dla mnie, aby grać z jednym mają jakieś alternatywy?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back