Waga Sensor

S

scdoro

Guest
Hi All,
Muszę zbudować urządzenie, które opierają się na kroplówkę i mogą wykryć i wpisu do mnie, kiedy masy wody z kroplami (niech powie 500ml do 10 ml).Sens, gdy woda w pełni wypełnić kropelkowego worek spada do poziomu 10 ml, i będzie w stanie wykryć, że. (Nie ma potrzeby, aby mnie dokładne czytanie, gdy waga jest coraz niższa.). All I Need to Powiadom mnie, gdy woda jest waga poniżej 10 ml.Pomyślałem, że w celu uzyskania wyzwalają alarm.Nie mam pojęcia gdzie i powinny rozpocząć się od ..i zastanawiałem się, jak zbudować, że waga za pomocą detektora obwodu?
Oh, btw, specyfikacja mojego czujnika między zakresie od 1000 do 10 ml
że będzie świetnie.
Dziękujemy za pomoc ur .. dzięki

Rzuć okiem na te miniaturowe obciążenia komórki:
http://www.sensotec.com/pdf/13.pdf
Pozdrowienia,
IanP

oh brother
jest to bardzo łatwe do zbudowania, wystarczy skorzystać z wiosny ma napięcia w zależności od wagi kropelkowego,
a następnie użyć mikroprzełącznika.zostanie on podłączony do góry wiosnę montażu.kiedy będzie kapać luźne wagi dole wiosną będzie rósł i co to będzie ostatni naciśnij przełącznik następnie można swiadomi.

cześć

Istnieje odniesienie do projektowania poziomu wody za pomocą czujnika ciśnienia:

http://www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=RD1950MPXM2010GS&parentCode=null&nodeId=0MFB28vCs7 #

Witaj,
Myślę, że pomysł IanP jest najbardziej odpowiedni.Jeśli wody jest zbyt duży, to 10 ml będą bardzo małe zmiany w poziomie i odpowiednio do ciśnienia.
Korzystanie mechanicznego systemu jest możliwe, ale myślę, że nie jest bardzo dokładnie i jest bardzo złożony, jeśli chcesz mieć dobry rezolucji z dużych objętości wody, na przykład, jeśli masz tylko 1 l wody, 10 ml będzie możliwe uzyskać ze sprężyną i mikro wyłącznik, ale jeśli masz 10 li uważasz, że będzie bardzo trudniejszy do niniejszej uchwały.

O tenso czujnik ten IanP sugerują, że należy się, że jest to resestiv mostu, a jeśli chcesz dobrej dokładności musi używać wzmacniacza różnicowego z niewielkim odsunięciem i dobrych S / N ratio.

Ja jestem zgodzić się z IanP i Tohu.
Miniaturowa obciążenia komórek byłoby najbardziej odpowiednie rozwiązanie.

Czy czujnik, który może mierzyć wagę do tak niskie, jak 1 gram?

Hi scdoro
Czy można uznać za pomocą czujnika Hall?
Magnes wiosną Hall Sensor

Liniowa Chopper stabilizowane Hall czujnik = bardzo stabilny kondycjonowane wyjście (np. 0-5V).

Jeśli chcesz po prostu wyjście binarne - dobry / zły poziom następnie użyć Hall Switch.

Oba typy mogą być umieszczone w bieżącym pętli dla prostych zdalnego hałasu tolerancyjny połączenia.

Można używać baterii rfPIC Hall Sensor bezprzewodowego monitoringu

Kilka więcej opcji ...Erudyta w wielu dziedzinach

U można używać czujnikach ultradźwiękowych do kontroli poziomu wody.Z półki ultradźwiękowe czujniki są dostępne i można u nich interfejs do wszelkich mikrokontrolerem i będą powiadamiani automatycznie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back