Ważne rzeczy Ericsson komend AT <konfliktu i

H

ha_wasfy

Guest
Dear all
1-cia mam powiedzieć, że chciałem, aby ten problem w nowym temacie, ponieważ wydaje się niezrozumiała dla mnie.:I have Sony Ericsson T290 which supports at commands with an internal modem,and i tested it on hyperterminal and worked fine on it.
Sytuacja wygląda następująco:
Mam Sony Ericsson T290, który wspiera na polecenia z modemu wewnętrznego, a ja testowałem to na HyperTerminal i pracował na nią grzywnę.you can gently refer to my early posts on ftopic234413.html

Problemem było podłączenie do mikrokontrolera oraz uzyskać dostęp do tego wewnętrznego modemu za pomocą polecenia AT do wysyłania wiadomości SMS i wyjściem na miasto, ja używany AT89S52 do tego, ale niestety nie działa, choć próbowałem wszystkich możliwych rzeczy, które można zrobić w oprogramowaniu lub sprzęcie.można delikatnie odnosić się do moich pierwszych postów na ftopic234413.html
A teraz
Poprosiłem jednego z moich przyjaciół powiedział mi, że powinienem wysłać coś przed wysłaniem polecenia AT do "Sony Ericsson T290" specjalnie dla tego rodzaju Ericsson, ale powiedział mi, że nie pamięta, co to jest.
jak powiedziałem wcześniej próbowałem wszystkiego i telefon komórkowy nie odpowiedzi na komendy AT przez mikrokontroler "AT89S52", a nawet AVR.Co należy zrobić?Czytałem o trybie offline i online w trybie danych i tryb online polecenia mobilne karty jest to związane z problemem?Czytałem również tego ustępu: --"Konfiguracja danych programu łączności ręcznie
Aby skonfigurować program transmisji danych ręcznie:
1.Wybierz ogólny sterownik modemu telefonu komórkowego z listy dostępnych sterowników modemu telefonu komórkowego.
2.Set Init string do AT & F
3.Zestaw opcjonalny ciąg instalacji do asynchronicznej RLP:
AT CBST = 0,0,1
Skonfiguruj program komunikacji faksowej ręcznie
Aby skonfigurować program komunikacji faksowej ręcznie, wybierz faks klasy 2 kierowców.Wbudowany
Modem obsługuje faks klasy 1 faksymile, które mogą być stosowane, jeżeli występują problemy z faksu lub
prędkość komputera, lub jeśli aplikacja do obsługi faksu nie obsługuje faks klasy 2 ".

Jest to związane z problemem??
Jestem naprawdę bardzo czują się zagubieni i beznadziejna!Proszę i czekam na Waszą pomoc i powtórkiThanks in advance

Mam dokładnie ten sam problem, ale z T68i.

Jeśli ktoś zna rozwiązanie proszę mi pomóc!

ha_wasfy napisał:

Dear all

1-cia mam powiedzieć, że chciałem, aby ten problem w nowym temacie, ponieważ wydaje się niezrozumiała dla mnie.

:I have Sony Ericsson T290 which supports at commands with an internal modem,and i tested it on hyperterminal and worked fine on it.Sytuacja wygląda następująco:
Mam Sony Ericsson T290, który wspiera na polecenia z modemu wewnętrznego, a ja testowałem to na HyperTerminal i pracował na nią grzywnę.

you can gently refer to my early posts on ftopic234413.html
Problemem było podłączenie do mikrokontrolera oraz uzyskać dostęp do tego wewnętrznego modemu za pomocą polecenia AT do wysyłania wiadomości SMS i wyjściem na miasto, ja używany AT89S52 do tego, ale niestety nie działa, choć próbowałem wszystkich możliwych rzeczy, które można zrobić w oprogramowaniu lub sprzęcie.można delikatnie odnosić się do moich pierwszych postów na ftopic234413.html

A teraz

Poprosiłem jednego z moich przyjaciół powiedział mi, że powinienem wysłać coś przed wysłaniem polecenia AT do "Sony Ericsson T290" specjalnie dla tego rodzaju Ericsson, ale powiedział mi, że nie pamięta, co to jest.

jak powiedziałem wcześniej próbowałem wszystkiego i telefon komórkowy nie odpowiedzi na komendy AT przez mikrokontroler "AT89S52", a nawet AVR.
Co należy zrobić?Czytałem o trybie offline i online w trybie danych i tryb online polecenia mobilne karty jest to związane z problemem?
Czytałem również tego ustępu: --"Konfiguracja danych programu łączności ręcznie

Aby skonfigurować program transmisji danych ręcznie:

1.
Wybierz ogólny sterownik modemu telefonu komórkowego z listy dostępnych sterowników modemu telefonu komórkowego.

2.
Set Init string do AT & F

3.
Zestaw opcjonalny ciąg instalacji do asynchronicznej RLP:

AT CBST = 0,0,1

Skonfiguruj program komunikacji faksowej ręcznie

Aby skonfigurować program komunikacji faksowej ręcznie, wybierz faks klasy 2 kierowców.
Wbudowany

Modem obsługuje faks klasy 1 faksymile, które mogą być stosowane, jeżeli występują problemy z faksu lub

prędkość komputera, lub jeśli aplikacja do obsługi faksu nie obsługuje faks klasy 2 ".Jest to związane z problemem??

Jestem naprawdę bardzo czują się zagubieni i beznadziejna!
Proszę i czekam na Waszą pomoc i powtórki
Thanks in advance

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back