W sieci GSM, ile kanałów w jednej komórce? w sprawie

A

anwer_sbh

Guest
W sieci GSM, ile kanałów w jednej komórce? na t wha to zależy? i jaka jest różnica między kanału i kanału głosowego (szerokość każdego z nich), jak i kanał głosowy może być w jednej komórce GSM wielu. A ile wymaga z jednej komórki GSM może handls.

Cóż, GSM sieci komórkowej, a liczba kanałów na komórki zależy od "rozmiaru klastra" z którym sieć została zaprojektowana. M

1000 [/color] / 4 = 250 kanałów. M
Witam, jaka jest postać, która u 1000 używany? z tego co pamiętam, liczba kanałów są obliczane po poznaniu Moduł używany i dany BW "może być więcej niż jedną firmę za pomocą sieci GSM" i wielkości komórek i musi ona spełniać klasy usług w wysokości 2% więc zależy jaki ruch spodziewany jest w obszarze komórki (tzn. statystyczne pomiary należy zrobić, aby zobaczyć oczekiwana liczba użytkowników w każdym obszarze i ich prawdopodobnego użycia następnie planowanie odbywa się) Pozdrawiam

nie stały parametr. jeśli BS anteny pracy w oparciu o 3 lub więcej sectorized komórek, pojemność (liczba kanałów) będzie taka potrzeba. przepustowość łącza uplink = 20MHz = 20MHz Downlink

safwatonline jest prawidłowe. Spośród ogólnej liczby kanałów dostępnych w systemie GSM, dostępnych kanałów do operatora zależy od przepustowości został przydzielony przez władze. M

to zależy od wielu rzeczy: jak wielu przewoźników (kanał) usługodawca ma? system ponownego wykorzystania częstotliwości dostawcy? acctually mamy 124 dostępnych nośników (kanałów) w "paśmie 900" i 374 w "paśmie 1800". każdy przewoźnik zawiera 8 szczelin czasowych, niektóre z nich są kanały kontroli, a niektóre z nich są kanałów głosowych. w jednej komórce dostawca korzysta z niektórych przewoźników, ponieważ konstrukcja systemu ponownego wykorzystania częstotliwości. jeśli chcesz wiedzieć więcej, mogę mail miłej raport techniczny.

Czy u plz posyłać mi się, że sprawozdanie technicznymi

w paśmie GSM-800 MHz, 124 przewoźnik podzielone równo na uplink i downlink więc nie ma kanałów = 62 przewoźnik że mamy N = 7 klastra antena dookólna, więc nie ma przewoźników / komórki = 8 mamy 8 szczelin czasowych dla każdego przewoźnika, 6 ich do ruchu, tak nie kanałów na komórkę = 48 kanałowy z Erlang u stołu można uzyskać ruch w erlangs. Oczywiście dla każdego typu klaster nie kanałów są różne, ale procedura jest taka sama i można uzyskać u nie kanałów w każdym przypadku. Chciałbym być pomocne Mostafa

[Quote = correlator2006] w paśmie GSM-800 MHz, 124 przewoźnik podzielone równo na uplink i downlink więc nie ma kanałów przewoźnik Mostafa = 62 [/quote] Witam, mam studia, że w celu uniknięcia zakłóceń co najmniej pierwszy i ostatni przewoźnicy nie są wykorzystywane . nie jestem pewien, ale istnieje kilka innych przewoźników lewej również dla sygnałów sterowania. w świetle tego, może jedno lub u Mustafy, do obliczenia ponownie ???.. Pozdrawiam Naveed

[Quote = Naveed Alam] [quote = correlator2006] w paśmie GSM-800 MHz, 124 przewoźnik podzielone równo na uplink i downlink więc nie ma kanałów przewoźnik Mostafa = 62 [/quote] nie jestem pewien, ale istnieje kilka innych przewoźników, również na stronie sygnałów sterujących. Naveed [/quote] Jak inż. Mostafa powiedział, istnieją dwie szczeliny czasowe (na każdego przewoźnika) są pozostawione bity kontrolne, a także, że zwrócił się Pan o kanałach głos .. BTW: Myślę, że różnica między "przewoźnik" i "kanał" jest dobrze znana na ciebie .. dzięki

[Quote = anwer_sbh] W sieci GSM, ile kanałów w jednej komórce? na t wha to zależy? i jaka jest różnica między kanału i kanału głosowego (szerokość każdego z nich), jak i kanał głosowy może być w jednej komórce GSM wielu. A ile wymaga z jednej komórki GSM może handls. [/Quote] wszystko zależy od tego jak komórka jest planowane. Musisz jeden kanał jak BCCH (kanał transmisji). , a kolejne kanały znane są jako GKT. Jeden kanał podzielony jest na 8 szczelin czasowych. Szczelina 0 w BCCH jest używana jako szczelina radiofonii i telewizji. zwykle, będą 2 timslots służące do sygnalizacji (SDCCH). niektóre przełączane szczelin czasowych danych (PDCH). Reszta to na głos. Jedna szczelina może wytrzymać jeden telefon. nadzieję, że to pomoże: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back