W jaki sposób tunelowania odbędzie się w diody tunelu?

S

sambireddy

Guest
Nie wysyłaj podstawy doide tunelu, ale powiedz teorię zasady tuneli.
Tunelowanie odbywa się również w tranzystory MOS w postaci wycieków myśli odwróć baised skrzyżowania pn w regionach dyfuzji.

silnie domieszkowane, 1 na każde 10 * 3 atomów, szerokość regionu wyczerpywanie się 1 angstrem

thank u for ur odpowiedzi, ale chcę wiedzieć, abt zasady za tunelowanie ..

Tunelowanie odbywa się diody o wąskim regionu wyczerpania, które uzyskuje się poprzez zwiększenie stężenia dopingu.Elektron, który chce przejść na drugą stronę muru wyczerpanie bierze energii równą różnicy między wysokością bariery i energii własnych od środowiska zewnętrznego (będzie to trochę mylące), wspina się na przeszkody za pomocą energii to nabytych, a następnie dociera do drugiej strony.

Nie występuje ze względu na wzrost energii - to byłoby normalne przewodnictwa.

Pozwól mi zobaczyć, czy mogę to wyjaśnić inaczej.Kiedy doping jest bardzo wysokie stężenie po obu stronach połączenia, regionu uszczuplenie jest bardzo cienka.Ogólnie rzecz biorąc, przewoźnicy są odpychane przez tę barierę, ponieważ nie są energiczni wystarczy go pokonać.

Jednakże, jak bariera staje się coraz cieńszy i cieńszy, mechanika kwantowa mówi nam, że jest kilka małych, ale skończone prawdopodobieństwo przewoźnik nie odparte, a zamiast znajduje się na drugiej stronie - i! Blink!- Jest.

Jest to odpowiednik rzucając piłkę o ścianę.Prawdopodobieństwo, że będzie odbijać jest ogromny, ale po miliardy lat qm mówi, że pewnego dnia po prostu przejść i znajdujące się na drugiej stronie.Wypróbuj go i zobacz!

electronrancher napisał:

Nie występuje ze względu na wzrost energii - to byłoby normalne przewodnictwa.Pozwól mi zobaczyć, czy mogę to wyjaśnić inaczej.
Kiedy doping jest bardzo wysokie stężenie po obu stronach połączenia, regionu uszczuplenie jest bardzo cienka.
Ogólnie rzecz biorąc, przewoźnicy są odpychane przez tę barierę, ponieważ nie są energiczni wystarczy go pokonać.Jednakże, jak bariera staje się coraz cieńszy i cieńszy, mechanika kwantowa mówi nam, że jest kilka małych, ale skończone prawdopodobieństwo przewoźnik nie odparte, a zamiast znajduje się na drugiej stronie - i! Blink!
- Jest.Jest to odpowiednik rzucając piłkę o ścianę.
Prawdopodobieństwo, że będzie odbijać jest ogromny, ale po miliardy lat qm mówi, że pewnego dnia po prostu przejść i znajdujące się na drugiej stronie.
Wypróbuj go i zobacz!

Tak jak nasz przyjaciel powiedział, że ma do czynienia z mechaniki kwantowej.To jest powód, zaczynamy szukać urządzeń nanotechnologii w przyszłości.
W ścianie staje się coraz cieńszy i cieńszy (nasz długości kanału), dwutlenek krzemu, tak będzie nadal niewielki, a elektron ma skończone prawdopodobieństwo tunelu przez ściany i nie będzie to służyć MOSFET. (Jak rozpocząć prowadzenie bieżących z Bramy.).Teoria ta jest również stosowana w teleportacji.

avlsi napisał:

Nie będzie to służyć MOSFET. (Jak rozpocząć prowadzenie bieżącej Bramy.).
Teoria ta jest również stosowana w teleportacji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back