w ASIC, jak długo należy trzymać aktywny sygnał reset?

U

uil

Guest
Chcę dodać funkcję w chip, aby zresetować moduł przez oprogramowanie, ale nie wiem, jak długo sygnał resetu powinien posiadać w przykład, tym razem jest 3 i pół cykli, ale to, co jest zasadą w to? Bardzo dziękuję!

To zależy od tego, jak chip jest przeznaczony. Jeśli masz tylko japonki i wykorzystanie asynchroniczny reset dla każdego z nich, trzeba tylko jednego cyklu zegara. Musisz pamiętać, że reset nie musi iść nieaktywne pobliżu aktywnych krawędzi zegara. Musisz zagwarantować, że wszystkie chip (z wyjątkiem pamięci:)) zostanie poprawnie zainicjowany, więc patrzeć na obwód, jeśli potrzebuje więcej niż jeden zegar okresie. Jest to dobra praktyka, aby przedłużyć impuls reset przez określoną liczbę cykli zegara ..

Spotkałem sprawy, że używanie trzy i pół cykli zegara soft reset. I nie znam powodu, ponieważ uważam, jeden zegar wystarczy zresetować funkcję. Czy są jakieś wystąpi w backend proces?

Witam, jeden cykl nie wystarczy becoz zegar krawędzi może przechwycić glitch i spowodować, reset projektu. tak normalnie zresetować stan potrwa na tyle długo, 3 i pół zegar jest także krótki, w mojej konstrukcji, to trwać dłużej niż 10 lub więcej cykli zdecydować rzeczywistego stanu reset.

ale jeśli reset sigan trwała zbyt długo, inżynier oprogramowania, nie wiem w najbliższych instrunctions będą nieważne, a miss operacji. Jak mogę to kompromis?

[Quote = UIL], ale jeśli reset sigan trwała zbyt długo, inżynier oprogramowania, nie wiem w najbliższych instrunctions będą nieważne, a miss operacji. Jak mogę to kompromis? [/quote] Myślę, że proces resetowania wyprodukowanego przez inżyniera oprogramowania. Przed rozpoczęciem programu, będą korzystać z sygnału reset, aby zakończyć reset. Więc powinni wiedzieć punktu zakończeniu reset.

[Quote = UIL] Chcę dodać funkcję w chip, aby zresetować moduł przez oprogramowanie, ale nie wiem, jak długo sygnał resetu powinien posiadać w przykład, tym razem jest 3 i pół cyklu, ale jaka jest zasada na to? dzięki !!![/ wiele quote] [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 4 minutach: [/color] [/size] jednym cyklu zegara wystarczy, faktycznie, reset przez kilka szerokość ns będzie wpływ, to jest do rejestru wewnętrznego szybkość reakcji. ale w trybie synchronicznym projektu, minimalna szerokość impulsu jest jednym cyklu zegara, więc jeden cykl zegara wystarczy. [Quote = UIL] Chcę dodać funkcję w chip, aby zresetować moduł przez oprogramowanie, ale nie wiem, jak długo sygnał resetu powinien posiadać w przykład, tym razem jest 3 i pół cyklu, ale jaka jest zasada na to? Bardzo dziękuję !!![/quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back