węzeł "w_44_71 #" w magiczne narzędzie układ

0

020170

Guest
Kiedyś maigc narzędzia do projektowania układu "p & n mos falownik". ostatniej nocy wyodrębnione układ falownika do modelu przyprawy.
a.jpg
_____________________________________________________ * SPICE3 plik utworzony z inverter2.ext - technologia: scmos M0 a_63_30 # a_59_49 # a_53_72 # Vdd pfet w = 8U l = 1u + ad = 0p pd = 0U jako = 0p ps = 0U M1 a_63_30 # a_59_49 # a_52_30 # Gnd nfet w = 4u l = 1u + ad = 0p pd = 0U jako = 0p ps = 0U C0 a_52_30 # GND 7.1fF C1 a_63_30 # GND 7,2 fF C2 a_53_72 # GND 11.0fF C3 a_59_49 # GND 5.3fF C4 w_44_71 # GND 34.9fF ** PŁYWAJĄCE I nie rozumiem, co nie oznacza, C4. węzeł C4 "w_44_71 #", nie jest związane nic. gdzie mogę połączyć go z? i co to oznacza? Poza tym, nie rozumiem "** pływające", chociaż to nie jest ważne, czuję się jak wiedząc o tym. Będę wdzięczni, jeśli możesz mi pomóc ps. pływających kondensator tylko wtedy gdy mogę ustawić lambda = 0,5. ale dlaczego? magiczne narzędzie jest tak tutorial narzędzia, tak że nie mogę pomóc przy minimalnej wielkości lambda = 0,5, magia nie jest dozwolone niższej wartości lambda minimum niż 0,5

I naprawdę nie rozumiem, dlaczego narzędzie jest wywołanie kondensator jako pływające, gdy pokazuje dwa węzły do kondensatora w_44_71 # i GND. Cóż, PŁYWAJĄCE oznacza, że jeden z zacisków każdego urządzenia nie jest podłączony wszędzie. Może to jest powód, dlaczego narzędzie podłączone do domyślnego netto GND.

Dlaczego nie u dołączyć magii układ w postaci obrazu .. może być naprawdę pomóc. Ostatnio miałem wiele z tych problemów, więc mogłem pomóc. srivats

Hi, 020170 Chociaż nie mogę odpowiedzieć na pytanie, haved dowiedział się jeden z mistake.The kontakt dyfuzji musi w obszarze aktywnym, prawda? Dosn't to sens w moich oczach. Pozdrawiam flyankh [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 26 minut: [/color] [/size] Teraz myślę, że znalazłem punkt: Czy twój Nwell podłączony do VDD zbyt Chyba nie, więc? Nwell pływa ..... Teraz można się domyślać, co C4 jest i gdzie jest zmiennoprzecinkowych? Bardzo ważne jest, mosfet man.The jest urządzenie 4 pin, musisz pozwolić jej z powrotem-gate pływających. Pozdrawiam flyankh [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 minutach: [/color] [/size] A kolejny punkt: Czy widziałeś GND-GND cap W rzeczywistości, mówi, że nie jest GND podłączony do Psub i Psub jest naprawdę (lub fizycznych) GND, więc N-MOSFET typu back-brama unosi się zbyt:) Pozdrawiam flyankh

dzięki, flyankh ale pragnę ktoś mi powiedzieć szczegółowo o zmiennym cap będę czekać na kogoś, kto odpowiedź na moje pytanie w tygodniu. jeśli nie, to polecam wam.

Hi, 020170 Nie matter.I, że moja odpowiedź może być zaufany i clearly.If masz jakiekolwiek pytania na ten temat, możesz napisać go out.Let nam dyskutować, OK Czas to pieniądz, człowiek:) Pozdrawiam flyankh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back