wątpliwości co VHDL MOD operatorów.

M

mohan_ece

Guest
Witam Mam jedną wątpliwość co do VHDL MOD operatorów. Jaka jest różnica między mod i operatorów REM .. zarówno robią samej operacji .. nie mogę dostać .. ktoś sugeruje przykład dla operacji zmiany .. Na przykład mam dwa wejścia a, b, chcę przesunięcie w lewo dwa razy do zmiennej a.. składnia jest sll 2 .. ale moje wątpliwości jest to, jak im będzie ograniczać, że i zmiany tylko zmienna nie b. pozdrowienia plz odpowiedzi.:

Hi, Mod i operacji REM nie są takie same ... Moduł issupports wynik integer division. 6 mod 4: 2 6 mod -4 -2 -6 mod 4: 2 Operacja resztę daje w wyniku resztę z dzielenia liczby integer. Jest ona definiowana tylko dla operandów całkowitych i, a wynik jest liczbą całkowitą, a także .. 6 rem 4: 2 6 rem -4: 2 -6 rem 4: -2 Na zmiany biegów, wejście, które chcieliby Państwo zmiany muszą być bit_vector typu danych .. Nie można używać niczego innego ... I składnia jest następująca: (bit_vector) srl, sll, ror c (całkowita) wartość .... ror c; Ilgaz

Witam mam jedną wątpliwość odnośnie VHDL MOD operatorów. Jaka jest różnica między mod i operatorów REM .. zarówno robią samej operacji .. nie mogę dostać .. ktoś sugeruje przykład dla operacji zmiany .. Na przykład mam dwa wejścia a, b, chcę przesunięcie w lewo dwa razy do zmiennej a.. składnia jest sll 2 .. ale moje wątpliwości jest to, jak im będzie ograniczać, że i zmiany tylko zmienna nie b. plz odpowiedzi to błąd składni używasz do operatora przesunięcia .. rzeczywistego składnia jest .. składni operatorów zmiany to: lewy operand musi być bit_vector typu tylko prawy operand musi być typu integer tylko np. .... sll 2; b srl 3; pozdrowienia:. [/ quote Priyanka priyadarshni]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back