VHF kompaktowa konstrukcja filtra podejścia

O

omid_dr

Guest
Hi all,

Potrzebuję kompaktowy rozmiar odrzucenia filtr frontonu sekcji odbiornika.Centrum powinno być częstotliwość 215 MHz, z 1-dB pasma 30 MHz i dobrych obecnie zespołu odrzucenia z minimalną stratą.Microstrip filtrów może być dobrym wyborem, jednakże konwencjonalnych topologii mają duże rozmiary w tej częstotliwości (jedna czwarta długości fali jest o 137mm na podłożu z dielektrykiem z 10.2).What's your sugestię?Czy istnieje sposób na zmniejszenie rozmiarów filtra Microstrip w tym paśmie lub istnieją inne rozwiązania mojego problemu?

Thanks a lot.
, pros and cons?

PS: Czy wiesz wszelkich dokumentów opisujących różne rodzaje Microstrip filtry (interdigital, combline, spinka do włosów, spinka do włosów, grzebień i tak dalej) usages,
zalety i wady?

Dla mojej wiedzy próbie użycia Microstrip na 215 MHz nie jest łatwe, ze względu na duże rozmiary phisical linii i kondensatory.
Spróbuj z elementów, które na 215 MHz, są nadal prawdziwe elementy (pasożytnicze efekty są małe) i jeśli używasz SMD realizacji jest bardzo mała.

Mandi

Prawda, ale lumped elementem filtry są zwykle ze względu na element stratny's Q ograniczenia, z których jedna wykonana I (jeden filtr eliptyczne) cierpi na więcej niż 7 dB straty z innych pożądanych specyfikacji.Użyłem Coilcraft inductances, które są wysokiej jakości i inductances lepiej niż ich strony nie są w tej chwili.Więc, co myślisz?

Istnieją również skrócony koncentryczne linie przesyłowe.Jednym z nich jest przez coiling linii.W innych jest coiling centrum dyrygent, który jest powszechnie nazywane helikalne rezonatorów.

Więc, jakie są specyfikacje helikalne filtry?Czy mój projekt nie spełniają wymogów i ile strat?Jeśli odpowiedź brzmi tak,
to gdzie mogę znaleźć wzór dokumentów na ich temat?
Idea i nie na temat mojego pierwszego oddelegowania postscript?

Jeden odniesienia książki Filtry Z Helical i Składany Helical rezonatory złożył Peter Vizmuller opublikowane przez Artech House.

Innym odniesienia jest rozdział 9 0f Handbook of Filter Synthesis przez Anatol I. Zverev.

Obecnie korzysta z niektórych TOKO firmy.

Są całkiem dobre, trzy komórki typu utrata jest o 3 dB, ale nie mogą one obsłużyć dużej mocy,
powiedzmy maksymalnie 10 mW następujące specyfikacje, przetestowany w 100 mW bez problemu, themperature powstanie na ciele około 3 ° C.

Mandi

Dzięki Mandi, Toko i sprawdzone produkty i 0603 żetonów induktor specyfikacji był taki sam, jak zaskakująco Coilcraft podobnego produktu.Jednak dla porządku
4-cia eliptyczny filtr, który spełnia wymagania tak wysokie, jak straty 6 dB, co jest, że można osiągnąć.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back