VHDL na VERILOGA

M

mithri

Guest
Witam wszystkich, napisałem mój kodowanie w VHDL przy użyciu Quartus II SOFTWARE.for konkretnego zastosowania i należy go w VERILOGA i code.can bezpośrednio zmienić vhdl do verilog u r trzeba pisać w verilog ponownie. będę wdzięczny jeśli u może mi odpowiedzieć jak najszybciej

dzięki za pomoc! ale chcesz mi dać kilka opinii na temat korzystania z programu! na przykład, co mogę używać, aby otworzyć program, dzięki jeszcze raz!

Witam vfdff, Plik vhd2vl2.tgz jest archiwum źródłowego. Musisz go rozpakować tar i gzip (WinZip lub WinRAR może to zrobić), a następnie skompilować go z flex, bison, a gcc. I zbudował wykonywalny Windows z MinGW (załączony poniżej). Większość konwersji przykład działać dobrze, ale jeden z nich ulega awarii i innym daje różne wyniki Verilog. Wpadłem na kilka zaczepów podczas budowy, może dlatego. A może po prostu program ma błędy. Próbowałem także budynek, pod Cygwin, ale nieco inny i niedoskonały wyników.

Hej wszystkim ....... X-Tek Corporation X-HDL jest bi-konwerter .... Verilog VHDL ....

Witam Guru możesz podać, gdzie mogę dostać tego konwertera

[Quote = Guru59] Hej wszystkim ....... X-Tek Corporation X-HDL jest bi-konwerter .... Verilog VHDL ....[/quote] Tak, X-HDL jest dobrym narzędziem do tłumaczenia między VHDL i Verilog. Używałem go do tłumaczenia wielu kodów i działa dobrze.

można używać narzędzi Summit (teraz grafika mentor) do konwersji VHDL do Verilog ...

Jestem pobierania x tex, ale już powiedzieć, że plik za duży do przeniesienia, na czym polega problem?

Jestem pobierania x tex już jednak, że plik za duży do przekazywania, w czym problem
tak samo prblms I'v, i cnt przetłumaczyć dla dużych programów, co ja? powinien zrobić?

Jeśli jest to darmowa wersja tego narzędzia, to ma ograniczone możliwości (duże pliki nie mogą być obsługiwane w wersji darmowej). To drogie w zakupie, ale działa całkiem dobrze. BTW większość współczesnych narzędzi FPGA może obsługiwać mieszane sygnału (z opakowaniem) kodu źródłowego. Pozdrawiam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back