verilog-xl symulacji pracy grzywny, ale ncsim odłożyć słuchawkę

E

eefelix

Guest
Cześć,

I've jeden netlist, że podczas pracy w verilog-xl symulacji, cała symulacja może być zakończone bez problemu, ale kiedy poddane tym samym netlist do ncsim, symulacji będzie odłożyć słuchawkę na środku całej symulacji.

Czy ktoś zetknął się z tym samym problemem?Czy wiesz, że powód i jak go rozwiązać?Dzięki!

eefelix napisał:

Cześć,I've jeden netlist, że podczas pracy w verilog-xl symulacji, cała symulacja może być zakończone bez problemu, ale kiedy poddane tym samym netlist do ncsim, symulacji będzie odłożyć słuchawkę na środku całej symulacji.Czy ktoś zetknął się z tym samym problemem?
Czy wiesz, że powód i jak go rozwiązać?
Dzięki!

Ze względu na różnicę między zdarzenia napędzane i rowerowe napędzane skompilowac

>>> Ze względu na różnicę między zdarzenia napędzane i rowerowe napędzane skompilowac

?Dlaczego??
-------------------------------------------------- --------------------------------
Nie ma znaczenia, jakiego rodzaju kompilacji, program nie powinien się powiesić!
-------------------------------------------------- --------------------------------

Mam tylko spełniony warunek, że symulacja może być uruchamiany z powodzeniem
przez Verilog-XL, ale napotykają niektóre Błąd (y) w NC-Verilog.
(Oczywiście, można powiedzieć, że to narzędzie zależne od problemu.
Właściwie, to także problem kodowanie ...)

Ale nigdy nie zawiesił działalności symulator!

zgodzić się.doesnt matter if it's przypadku napędem lub co.nawet jeśli dwa symulatory są oparte na razie, mogą one wygenerować różne wyniki ze względu na wydarzenia harmonogram terminów.jednak, to nie powinna się powiesić.

casual3

joe2moon napisał:

>>> Ze względu na różnicę między zdarzenia napędzane i rowerowe napędzane skompilowac?
Dlaczego??

Nie ma znaczenia, jakiego rodzaju kompilacji, program nie powinien się powiesić!

-------------------------------------------------- --------------------------------Mam tylko spełniony warunek, że symulacja może być uruchamiany z powodzeniem

przez Verilog-XL, ale napotykają niektóre Błąd (y) w NC-Verilog.

(Oczywiście, można powiedzieć, że to narzędzie zależne od problemu.

Właściwie, to także problem kodowanie ...)Ale nigdy nie zawiesił działalności symulator!

Myślę, że z powodu nie udało Ci się
st. Ci biblioteki ścieżka poprawnie, echo swój LD_LIBRARY_PATH

Jak korzystać z verilog-xl C (at) LdV zamieszkania?
Użyłem verilog-xl polecenie "verilog" w LDV3.0.
Nie mogę znaleźć polecenia "verilog w LdV powyżej 3.3.

Czy wsparcie verilog LdV-xl powyżej wersji 3.3?
Jeśli odpowiedź brzmi "Tak", Co to
jest verilog-xl polecenie LdV powyżej 3,3?

uruchomić ncsim zgodności z przełącznika.jeśli działa, to jak joe2moon powiedział.

Oooo ... Poznałem ten sam problem.
Brama poziomu pracy z grzywny "verilog" dowództwem Verilog-XL, ale "ncverilog" Polecenie jest zawiesić działalności, dodaj ' delay_mode_unit argument jest częściowe pracy, ale nadal zawiesza się na połowie czasu symulacji, Co się stało?Użyj "verilog" kompilacji spędzić wiele czasu, nie chcę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back