VB.NET vs Delphi?

M

Mozfet

Guest
Hello. Mam zamiar nauczyć się widzenia kompilatora dla Windows i jestem wahając się pomiędzy VB.NET (lub może VB6) i Delphi 7. Co można porady mnie? Który z nich jest bardziej wydajne i perspektyw? Jakie są + i - dla obu z nich? Widzę. NET jest wszędzie. Według Micro $ oft VB.NET jest kilka razy szybsze i bardziej zaawansowane w porównaniu do VB6?? Użyję kompilator głównie do tworzenia interfejsu użytkownika programów do przesyłania danych między komputerem PC i 8-bitowych mikrokontrolerów. Jakie są Twoje poglądy? ______ Rgrds Mozfet

Zarówno vb.net i delphi może spełnić Twoje wymagania. Zaletą vb.net ponad delphi jest. Net poparła ten jest bardzo odpowiedni do wielu platform programistycznych, takich jak smart-telefonu tworzenia aplikacji. Jednakże, jeśli twój cel w programowaniu uczenia się jest programem mcu za pośrednictwem komputera, myślę, że VB6 jest wystarczające do wykonania wdrożenia.

Witam w części delfhi są bardzo proste w obsłudze, ale myślę, że zarówno czas i delphi są łatwe do programu 8)

zarówno do pracy, ale gdybym się będę trzymać z VB.NET. lepsze właściwości, większą stabilność produktu końcowego.

Delphi jest zdecydowanie lepszy od VB, pozwala w oczy, Visual Basic jest obciążenie crap! You cant zbudować potężny język programowania, jeśli twój kod jest BASIC. Ziemi z kukułką Idź! VB jest dla ludzi, którzy cant programu i chcą się uczyć.

Wolę VB.NET a nie Delphi. Jestem bardzo znane z Delphi, ale myślę, że Delphi tylko czekają na jej śmierć, ponieważ w przyszłości systemu Windows obsługuje tylko kodu zarządzanego (. NET). Delphi.Net nie uzyskać dużo wsparcia ze strony programistów Delphi, myślę, że będzie to przydatne dla mnie, aby dowiedzieć się C-sharp zamiast uczyć Delphi.Net

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back