V Działka NMOS w Virtuoso analogowe Środowiska

D

dtzounakos

Guest
Jak mogę działki V Vgs vs? (DC Analysis) Czy jest precyzyjne i dokładne metody? Dzięki!

umieścić napięcia stałego na większość, należy wykonać przetoczyła dc od źródła i V fabuła z edycji przeglądarki wyniku: i niezrozumienie, i że chcesz V vs VSB

I nie o to pytacie. Kiedy chcesz wykreślić V vs Vgs (Vs w nie uziemione!), Co procedury (kroki) czy po? Chcę kogoś o wyjaśnienie mi takie tak: 1 Krok: Idź tam i put "to" Krok 2: Przejdź do analizy DC i umieścić tę zmienną Krok 3: ..... Krok 4: .....

co chcesz? napięcia bramki jest stała i zamiatanie źródła napięcia? co jest podłączone do masowych, ziemi lub źródła? Twój badawczym jasne, inaczej nie dostaniesz odpowiedzi.

Topologii obwodu jest podstawowym para różnicowa realizowane z tranzystorów NMOS (MN1, MN2). Większość MN1, MN2 jest uziemiony. Chcę działki V vs Vin_CM (CM = Common Mode).

Jeśli chcesz szorstka VTH, wprowadzić jeden tranzystor w podobny zapas i ciała napięcia konfiguracji z małym źródłem prądu wyciągając na terminalu MN1.S. Wartość 1uA/sq powinna być zbliżona do VT. Po prostu wymiata bramy i wziąć Vgs jako "wystarczająco blisko" do VT w dowolnym momencie. Zostanie wyświetlona suma Vds i VBS efekty.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back