USB SERIAL - wszelkie schematy?

A

alfred1091

Guest
Potrzebuję informacji na transfer plików z aparatu cyfrowego za pomocą standardowego interfejsu szeregowego RS232, ktoś ma schemat lub info na USB to Serial RS232? Tnx! : Roll:

Witam, Zapraszamy do zapoznania się TUSB3410 firmy Texas Instruments. www.ti.com Mają także komisji ds. ocen z wszystkich dokumentów i kodu dostępne. Pozdrawiam Marka, również przesłać próbki.

pójść i zobaczyć: www.ftdichip.com mają chip o nazwie FT8U232AM że jest chip, który sprawia, że pomost pomiędzy USB i RS232 .... w ten sposób można wykorzystać ten układ i zobaczyć go jako COM5 na komputerze i wysłać go w trybie USB .. Będzie on następnie przekłada się na 232 .. Idź i zobacz witrynę szczegółowe wyjaśnienie!

Jeśli chcesz na aparat cyfrowy I sugest można przez PCI USB pokładzie dla PC jest tanie (obout 100EUR), i masz bardzo dużą prędkością!

witam, myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zakup rs232 na usb konwerter, który można kupić w każdym sklepie komputerowym.

Zgadzam się. Pobieranie plików zdjęć z aparatu cyfrowego przez port RS-232 jest bardzo powolna. W praktyce mniej lub bardziej bezużyteczne. Uwaga: PCI USB pokładzie EUR10 nie EUR100. Przynajmniej, gdzie mieszkam ... [Quote = ladrc] Jeśli chcesz na aparat cyfrowy I sugest można przez PCI USB pokładzie dla PC jest tanie (obout 100EUR), i masz bardzo dużą prędkością! [/Quote]

Właśnie kupiłem zewnętrzny USB do RS232 z hama za 6 euro na ebay. działa bardzo dobrze!

Hi, dbać, ponieważ niektóre Walutowy rs232usb nie działają z modemu. Mam spróbować konwerter z Prolofic chip, który does't pracy z topnikiem sygnał sterujący z mojego modemu. Totue

Hi, Co to jest szybkość z jaką można osiągnąć w tej sprawie.

hi, nie mam się test prędkości na chip Prolific ale chip KLSI może pracować przy 230kb i chip FTDI na 230kb. Totue.

Witam wszystkich, ale jedno pytanie w tej USB na RS232 rzecz: gdy używam sterowników VCP, w jaki sposób mój program wiedział, że urządzenie USB jest odłączony?

TUSB3410 nie mogą być używane, ponieważ jest to most z hosta USB na RS232 .. i nie może działać jako gospodarz sam. To, USB host (komputer) -> TUSB ---> Urządzenie jest OK, ale nie, RS232 (komputer) ----> TUSB ---> USB. USB host jest konieczne w każdym z jednej strony tusb.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back