USB HID Keyboard Demo

D

doc1

Guest
Kupiłem Futurlec AT89c5131 USB pokładzie Rozwoju uczyć się o Komunikacja USB.I udało się wysłać kilka przykładowych programów za pomocą oprogramowania FLIP firmy Atmel i uruchomić je na moim pokładzie Rozwoju.

Jednym z przykładów jest HID Keyboard Demo, znany jako c5131-usb-kbd-stand-alone-1_0_2.Wygląda na to, co chcę się nauczyć, ale jestem mało wiedzą jak używać tego programu.

Moim celem jest, aby w końcu mieć możliwość naciśnij klawisz na klawiaturze mojego komputera, z systemem winxp, a wysyłania danych przez port USB do moich pokładzie Rozwoju i włączyć LED.Myślałem, że HID Keyboard kod Demo może być dobrym przykładem dla mnie nauczyć jak to zrobić.

Mogę załadować program HID Keyboard Demo w moim pokładzie rozwoju, ale nie jestem pewien, co zrobić z tym od tej pory nie istnieją wskazówki.Czy ktoś próbował stosować lub programu, który mógłby dać mi jakieś wskazówki jak go używać?Każda pomoc jest mile widziana .. thanks

Przykładowy kod znajduje się na http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=924273 # 924273.

Mam doświadczenie w przesyłaniu danych do portu równoległego usind Borland C Builder, Delphi i Turbo C, ale nie do portu USB.

Cześć

Jeśli jest to HID, wystarczy podłączyć ją do portu USB komputera.

można pobrać analayzer USB oprogramowanie z internetu, aby zobaczyć wiadomości od systemu operacyjnego i forum.
również nie było projektu thecodeproject stronie do jazdy HID USB, można go pobrać i zacząć grać ze sobą i ze swoim pokładzieSalam
Hossam Alzomor
www (.) ig (). org

Dzięki .... wygląda dobrze, ale może mi pan powiedzieć, jakie oprogramowanie jest wykorzystywane do programowania w C #.Czy Microsoft Visual Studio?

Doc

Tak MS Visual Studio służy do programu w języku C #, ale nie wszystkie wersje należy sprawdzić wersję 1-gi

Salam
Hossam Alzomor
www (.) ig (). org

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back