USART komunikacja z PIC16F877A

J

jerkymotion

Guest
Witam każde ciało Używam MPLAB ... Nie jestem ekspertem w dziedzinie programowania mikrokontrolerów ... Zrobiłem GUI do wysyłania danych do mojego portu szeregowego ... teraz chcę napisać program w PIC, który wykonuje się odpowiednio w seryjnie wysyłane dane do mojego portu szeregowego i wysłać dane z powrotem do portu szeregowego, a także .... Jestem początkujący na tym więc proszę o pomoc, aby rozpocząć komunikację szeregową portu ..

Niektóre kompilatory mają przykłady bardzo proste i 'gotowy do używania ". Czy wykonując że na C lub języka ASM? + + +

Otrzymuj ciąg od HyperTerminal
Code:
 char * Receive_MSG (char * String, unsigned short int MSG_Length) {unsigned short int index = 0 / / Indeks wiadomości while (Index <MSG_Length) {String [index] = Receive_Byte (); if (String [index] = 13 && String [index] = 10!) {String [Indeks + 1] = '\ 0'; / / Ustaw następny znak NULL Główna + +;} else {String [Indeks + 1] = '\ 0'; / / Ustaw następny znak NULL break;}} return string;}
Wyślij ciąg do HyperTerminal
Code:
 Send_MSG void (char * message) {unsigned short int index = 0; while (Wiadomość [index] = '\ 0') {Send_Byte (Wiadomość [Indeks]); Główna + +;} Send_Byte (13) / / Wyślij CR Send_Byte (10); / / Wyślij LF}

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back