Urządzenie brakujące lub nieznane urządzenie (-24) przez PonyProg ...

B

BLAZE25

Guest
Dlaczego mam ten błąd, gdy próbuję napisać używać ponyprog2000 seryjny błąd programatorem: proszę o pomoc ..
sigpic9675_4gif.jpg
2Settingsaponyprog.jpg
program_atmega128-jaf_box_by_hackgs.jpg
fixjafnewbyzopo12.jpg

ktoś powiedział nam, że atmega128 jest zamek tak, że nie może program PonyProg, że sugerują, że stosowanie HIGH programator AVR NAPIĘCIA ale drogie, ale mój przyjaciel w Manili powiedział nam również, że problem jest stosowanie kabli jest problem, i spróbować go przekonać, że chcę dzielić schemat jego gadżet urządzenie programu użył, ale niestety on didnot mi odpowiedzieć, każdy może mi pomóc do produkcji tego schematu.

mogę pomóc w budynku wysokim avr napięcia fabryki programista zresetować i odzyskały atmega8 z tym łatwo, ale jestem mylić to tylko dla atmega128A musisz sprawdzić styki połączeń na stronie [url = http://diy.elektroda.eu/atmega- fusebit-lekarz-hvpp /] Atmega HVPP fusebit lekarza - fusebity napraw, fusebits naprawić>> Manekinen DIY [/url] szczegóły

na zdjęciach link GND brakuje! , Jeśli link jest corect Kucyk rozpoznać mcu, nie przeszkadza, jeśli chronione czy nie, lub spróbować Avr ISP Api ... Costas

dziękuję costas gnd brakuje pls podłączyć kabel gnd 18-25 do mcu

ktoś powiedział nam, że atmega128 jest zamek tak, że nie może program PonyProg, że sugerują, że stosowanie HIGH programator AVR NAPIĘCIA ale drogie, ale mój przyjaciel w Manili powiedział nam również, że problem jest kable stosowania jest problem, staram się go przekonać, że chcę dzielić schemat jego gadżet urządzenie programu użył, ale niestety on didnot mi odpowiedzieć, każdy może mi pomóc do produkcji tego schematu. [/ quote ] Cześć, nie ma potrzeby używania HV programmer.You można łatwo rozwiązać problem trochę bezpiecznik przy użyciu zewnętrznego 1MHz clock.I próbowałem tego i to działa dobrze dla mnie. Najprostszym sposobem jest wygenerowanie 1MHz zegar, Just programu innego MC, aby włączyć port, podłączyć go do XT1 swojego AVR. Eg.Program while (1) {/ / High PortX / / Low PortX} Am 100% tego pewien. Ponieważ jej nie można wyłączyć szeregowego programowania poprzez zmianę bezpiecznik, nie ma podstaw, aby wyłączyć szeregowego programowania ISP. W przypadku wątpliwości po prostu post tutaj Good Luck. Twoje płyty wygląda pracy neat.Good (mam nadzieję ów nie gotowy jeden)

@ santoshaxl panie i również spróbować połączyć z tego powodu do pin 25 z portu lpt pc, ale bez powodzenia, myślę, że problem jest w trochę bezpiecznik, moich przyjaciół powiedział, że muszę HV programista. @ Anandpv2009 pan może mi pomóc, jak budować takie proste przewodnikiem krok po kroku, nie mam pojęcia w elektronicznych polach mojej wiedzy jest ograniczony w formie elektronicznej, proszę mi pomóc.

następnie należy odwiedzić [url = http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/] Atmega HVPP fusebit lekarza - fusebity napraw, fusebits naprawić>> Manekinen DIY [/url] lub jak sugeruje anandpv2009

@ santoshaxl panie i również spróbować połączyć z tego powodu do pin 25 z portu lpt pc, ale bez powodzenia, myślę, że problem jest w trochę bezpiecznik, moich przyjaciół powiedział, że muszę HV programista.
Z Twoich słów Uważam, że nie zostały zaprogramowane, że AVR wcześniej. jeśli atmega jest nowy system to nie martw się o fuse bitach.

Hi Blaze25, Kiedy zrobiłem programator i używali go z Prog Kucyk mam ten sam problem i przyczyną była "Nie połączony pin power", który wymaga 5.0-5.25V moc i zawsze dobrze karmić tej mocy z portu USB, a nie z LPT lub port COM. Jeśli jesteś zainteresowany w tworzeniu programator (zapewniam was, to jest to najlepszy najprostszy projekt mam i działa świetnie) to sprawdzić ... [Url = http://electronics-diy.com/avr_programmer.php] programator AVR [/url] Z tego schematu można pozostawić zwarcie pin 6-7 w złącze DB9, i pominąć 22p kondensatory też, i [ B] nie [/B] podłączyć pin 5V złącze DB9, a paszy z portu USB bezpośrednio a programista będzie doskonałym wyjściem.

Witam Blaze25, Kiedy zrobiłem programator i używali go z Prog Kucyk mam ten sam problem i przyczyną była "Nie połączony pin power", który wymaga 5.0-5.25V moc i zawsze dobrze do zasilania tej mocy z portu USB, a nie z LPT lub port COM. Jeśli jesteś zainteresowany w tworzeniu programator (zapewniam was, to jest to najlepszy najprostszy projekt mam i działa świetnie) to sprawdzić ... [Url = http://electronics-diy.com/avr_programmer.php] programator AVR [/url] Z tego schematu można pozostawić zwarcie pin 6-7 w złącze DB9, i pominąć 22p kondensatory też, i [ B] nie [/B] podłączyć pin 5V złącze DB9, a paszy z portu USB bezpośrednio a programista będzie doskonałym wyjściem.
jego wielki postu sir Avinash źle spróbować dzięki bardzo proszę pana. ..

Twoje powitanie blaze25 ... i proszę nie nazywaj mnie pan (jestem newbie) ... :) ... Wszyscy uczniowie, niektórzy wiedzą więcej, a niektóre mniej wiemy ... i uwielbiamy dzieląc ... bo ... "... Nic nie powinno zostać wynalezione dwa razy, raczej celował ..." tak akcji, excel ...

@ Blaze25 ya zadzwonić do mnie panie i też jestem nowicjuszem i całkowicie zgadzam się z Avinash

należy pamiętać, że na atmega128 pin MOSI używane do ISP programowania PE0. Pin MISO używane do ISP programowania PE1. Pin SCK używane do ISP PB1. W przypadku podłączenia programatory ISP przewodów MISO MOSI i MISO i do pinów MOSI na atmega128, to nie będzie działać. Te kołki są stosowane do sprzętu SPI i nie do programowania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back