B
BLAZE25
Guest
Dlaczego mam ten błąd, gdy próbuję napisać używać ponyprog2000 seryjny błąd programatorem: proszę o pomoc ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ktoś powiedział nam, że atmega128 jest zamek tak, że nie może program PonyProg, że sugerują, że stosowanie HIGH programator AVR NAPIĘCIA ale drogie, ale mój przyjaciel w Manili powiedział nam również, że problem jest kable stosowania jest problem, staram się go przekonać, że chcę dzielić schemat jego gadżet urządzenie programu użył, ale niestety on didnot mi odpowiedzieć, każdy może mi pomóc do produkcji tego schematu. [/ quote ] Cześć, nie ma potrzeby używania HV programmer.You można łatwo rozwiązać problem trochę bezpiecznik przy użyciu zewnętrznego 1MHz clock.I próbowałem tego i to działa dobrze dla mnie. Najprostszym sposobem jest wygenerowanie 1MHz zegar, Just programu innego MC, aby włączyć port, podłączyć go do XT1 swojego AVR. Eg.Program while (1) {/ / High PortX / / Low PortX} Am 100% tego pewien. Ponieważ jej nie można wyłączyć szeregowego programowania poprzez zmianę bezpiecznik, nie ma podstaw, aby wyłączyć szeregowego programowania ISP. W przypadku wątpliwości po prostu post tutaj Good Luck. Twoje płyty wygląda pracy neat.Good (mam nadzieję ów nie gotowy jeden)
Z Twoich słów Uważam, że nie zostały zaprogramowane, że AVR wcześniej. jeśli atmega jest nowy system to nie martw się o fuse bitach.@ santoshaxl panie i również spróbować połączyć z tego powodu do pin 25 z portu lpt pc, ale bez powodzenia, myślę, że problem jest w trochę bezpiecznik, moich przyjaciół powiedział, że muszę HV programista.
jego wielki postu sir Avinash źle spróbować dzięki bardzo proszę pana. ..Witam Blaze25, Kiedy zrobiłem programator i używali go z Prog Kucyk mam ten sam problem i przyczyną była "Nie połączony pin power", który wymaga 5.0-5.25V moc i zawsze dobrze do zasilania tej mocy z portu USB, a nie z LPT lub port COM. Jeśli jesteś zainteresowany w tworzeniu programator (zapewniam was, to jest to najlepszy najprostszy projekt mam i działa świetnie) to sprawdzić ... [Url = http://electronics-diy.com/avr_programmer.php] programator AVR [/url] Z tego schematu można pozostawić zwarcie pin 6-7 w złącze DB9, i pominąć 22p kondensatory też, i [ B] nie [/B] podłączyć pin 5V złącze DB9, a paszy z portu USB bezpośrednio a programista będzie doskonałym wyjściem.