upsamplingu z obrazu

U

usman

Guest
AOA! Jak mogę upsamplowania obrazu. próbkowanie jest łatwe po prostu nie czytać kolejnych wartości pikseli. Próbowałem czytać obrazu m. , a następnie próbował m (1:0,5: koniec, 1:0,5: koniec) dla upsamplingu ale to nie pomogło, ostrzeżenie: "Uwaga: Integer argumenty są wymagane operator dwukropka kiedy jest stosowany jako wskaźnik" jest generowany, więc plz mi pomóc jeśli ciało coś wie. zakresie,

I naprawdę nie rozumiem, co u mean.If u chcą unsample pobrano już próbki sygnału, a następnie Myślę, że to książka może być help.Otherwise wyjaśnić kwestię ponownie.

trzeba będzie zrobić interpolacji w celu uzyskania wartości pikseli dla upsamplingu.

Znaczy, mam obraz 256x256. Chcę upsamplowania ten obraz, jak można?

Od 256x256, można to zrobić pikseli replikacji lub biliinear interpolacji lub sześciennych interpolacji do upsamplowania obrazu. Tu jest link znalazłem, który daje kod implementacji do upsamplowania obrazu za pomocą sinc funkcja: http://www.slacy.com/upsample/ Nadzieję, że to pomaga.

u można użyć następującego kodu: (np.): im = imread ("rice.tif '); x = upsamplowania (im, f), gdzie f jest upsamplingu u czynnikiem może wybrać ur własną wartość" f "(np.: 2 lub 3)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back