Unearthed oscyloskopu Cathode Ray (CRO)

N

nikkogta4

Guest
Dlaczego odkryła CRO jest stosowane w pomiarach obwodu zasilania? Jaka jest koncepcja za odkopanie z zawodnikami??

Dlaczego odkryła CRO jest stosowane w pomiarach obwodu zasilania?
Jeśli nie wykorzystać transformator zasilany z baterii lub CRO, należy nie korzystać odkryła instrumentu. Byłoby tylko używane przez ludzi, którzy lekceważą obowiązujące przepisy bezpieczeństwa. Sonda różnicowa wystarczające napięcie znamionowe jest sposób na bezpieczne podłączenie oscyloskopu do obwodów mocy.

Była to dość powszechna praktyka w małych warsztatach TV w przeszłości, gdzie metal podwozia pływały na 1 / 2 napięciem sieciowym. To było przed ustawia się wyposażony przełączania źródła, które oferowały izolacji. Poprawna metoda jak wspomniano należy poprzez transformator.

Aby FVM & E-design Dziękuję za zainteresowanie! Chcę wiedzieć, jak odkryła, że CRO ma przewagę nad uziemione CRO do pomiarów obwodu zasilania? Wiem, że odkryła CRO chroni CRO obwodów wewnętrznych, a także użytkowników z dużych prądów badanego urządzenia (obwód zasilania). Ale nie jestem się w pełni .... jak odkryła instrument nie jest bezpieczeństwo użytkowania. na przykład mamy szoku, gdy dotykamy odkryła komputera. im mylić nad tym miejscu!

Nie jest możliwe dokonanie pomiarów obwodu zasilającego z uziemieniem CRO, ponieważ jeden z czujników jest podłączony do ziemi. Podłączanie że uziemiony stronie sondy powoduje przepływ prądu z obwodu do ziemi uszkodzenia elementów z nim związanych.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back