Układ RF - wniosek o środki

L

louisso86

Guest
witam plz zacznę robić al LAYUOT ktoś RF mają pojęcia o książkach i artykułów mówiących o ans RF układ może dasz mi podstawy dla układu RF

jakiś cytat z SB. na tym forum: Pierwszą rzeczą jest RF oznacza wysokiej częstotliwości, które oznacza, że ​​musisz być bardzo ostrożny, aby parasitics. bo przy wysokiej częstotliwości nigdy nie przyjdzie do których pasożytniczy przyjdzie do obrazu i zabić wydajność płyty głównej. Jeśli jej podłoża GaAs następnie ich ma termin nazywa się pierścieniem straży wziąć hałasu i tak na niektórych krótkich punktach 1. Układ RF powinna być prosta i mniej croudy 2. Bardzo ważną rzeczą jest źródło do uziemienia powinien być bardzo krótki i szeroki, aby uniknąć indukcyjności uziemienia który zabije swojego zysku 3. Ścieżka sygnału RF powinny być tak prosto jak to możliwe 4. Umieść wystarczająco uziemienia w pobliżu urządzenia tranzystorowego

dzięki, ale mogę dał Mors szczegóły np. co masz na myśli indukcyjności grooun, proszę powiedz mi i moim układzie mam jedną linię do ziemi, co masz na myśli stawiając dość uziemienia w pobliżu urządzenia tranzystorowego Wielkie dzięki mi pomóc plz

Przepraszam układ RF nie moja specjalność to. Odpowiedź jest tylko moja uwaga od kogoś elses postu. ale myślę, że więcej uziemienie w pobliżu tranzystora oznacza posiadanie więcej sub kontaktu, który jest podłączony do masy. nadzieję, że ktoś może pomóc u i u można wyszukać na forum, aby sprawdzić stare posty.

[Quote = flyingace] 2. Bardzo ważną rzeczą jest źródło do uziemienia powinien być bardzo krótki i szeroki, aby uniknąć indukcyjności uziemienia który zabije swojego doświadczenia [/quote] W rzeczywistości dla CMOS projektowania, indukcyjność ziemia jest głównie przyczynił się bondwire i ołowiu opakowania. Dla projektu w GaAs technologii TWV (poprzez opłatkiem przez) dostępna jest w celu zmniejszenia indukcyjności gruntowych. O 30pH / TWV lub mniej.

Nie jest łatwo podsumować przewodnik linii dla układu RF. - Symetria - zminimalizować parassitcs pojemność kondensatorów w krytycznych sieci - uwzględniające sprzężenie z powodu wysokiej częstotliwości - izolować i chronić wrażliwe / agresywny bloków - dobry kontakt z podłożem Zresztą dobry odniesienia jest "sztuka analogowy układ" przez Hasting Alana. Bye

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back