tydzień - rok

R

rednewguy

Guest
może ten post jest zabawny.ale ja dont znać odpowiedzi.

Czas trwania dni (24 godzin) i rok (365 dni) obliczany jest na podstawie rewolucji i rotacji Ziemi.co jest podstawą za tydzień (7 dni), a miesiąc (28, 30, 31 dni).jakikolwiek związek z ziemią w czasie?

dzięki

Myślę, że tydzień i miesiąc są oparte na potrzebach ludzi.Pojedyncze kultury w ciągu ostatnich kilku tysięcy lat dokonaniu przybliżony czas podziałów.

Na Bliskim Wschodzie kilka tysięcy lat temu mieli 30 dni miesiącach, a następnie sporadycznie miesięcy skok dostać rzeczy z powrotem w synchronizacji.Wykorzystali fazami księżyca jako odniesienie.

Zachodnich kalendarz ma nierówne miesiące z powodu egomania różnych przywódców Roman 2000 lat temu i tak.Chcieli miesięcy nazwany im więcej dni.

myśli, jeśli nie tygodni ....następnie Mayb nasze teraz sobota i niedziela jest tylko na koniec miesięcy? ..

b nie będzie więcej "Monday Blues"

sp

Widziałem kiedyś dowcip z kalendarza dni w tygodni i miesięcy, tak że więcej rzeczy może się zrobić.

Napuszony ma rację wszystko jest związane z Księżyca.

Widzisz, słowa "Moon" i "miesiąc" są względne w języku angielskim.W słoweńskim "Moon" i "miesiąc" to samo słowo napisane jak "mesiats" - (to nie oznacza pełni księżyca).

Każdy cykl księżyca jest blisko 29 dni 12 godzin 44 sekund, więc ludzie nie mogą w równym dłogość dni za każdy miesiąc.Ale nawet gdyby wziąć tych 12 miesięcy - nie będzie przesunięcia fazowego stosunkowo do 1 / 12 roku Sun, więc musisz użyć więcej niż 30 dni w ciągu kilku miesięcy w roku.

Tydzień setted do 7 dni jest to 1 / 4 cyklu księżyca: babilońskich kapłanów znaleźli cztery państwa księżyca: pełny, lewa połowa (spadek), New Moon, prawa połowa (rośnie).Nie było reguły, aby siać ziarno tylko w rosnącej księżyca, a do cięcia włosów w spadku, nie pożyczać pieniędzy na zmniejszenie księżyca.To przesąd mieszka w naszych czasach zbyt.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back