TV podstawie oscyloskop lub analizator widma

A

ahmad_abdulghany

Guest
Witam wszystkich, Co to jest abiltiy korzystania z TV jako DSO lub analizator widma? Czy ktokolwiek próbował z nim wcześniej? Dzielenia się wiedzą i pomysłami .. Pozdrawiam, Ahmad,

[Quote = amredries] wizyta www.discovercircuits.com Powodzenia [/quote] byłem tam i nie znalazłem nic związane z moimi tematu: (Czy można wysłać bezpośredni link do niej dzięki , Ahmad,

h ** p: / / www.electronic-projects.net/Electronic-Projects/projects/telescope/index.shtml [/url] Pozdrawiam, IanP
Dziękuję IanP, Nice temat, ale bardzo niskiej częstotliwości ... : ((Tylko do 20KHz) Theoritically, nie mogę uzyskać wyższy zakres częstotliwości :?::!: Pozdrawiam, Ahmad,

Najbardziej znaczącym ograniczeniem jest przepustowość wejścia (zakres częstotliwości). Maksymalna częstotliwość sygnału, że urządzenie może wyświetlać to 20KHz. Jest to spowodowane przede wszystkim do katalizatora używanego AD, szybsze 8 bitowe przetworniki są dostępne, ale są znacznie droższe niż używane urządzenia. Chociaż to oznacza, że urządzenie nie może być używany z mikroprocesorów, jest nadal przydatny do audio pracy i projektów cyfrowych, które funkcjonują na niższych częstotliwościach.
Można rozważyć jednostkę, która będzie zatrudniać PC z super-szybkiej karty AD, i, oczywiście, wyjście composite video, a wraz z nim można go niemal w dowolnym miejscu .. Ale nie sądzę, jest to, co mają na celu lub, prawda? Pozdrawiam, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back