trzymać człowieka w fizycznym kompilator

R

rogger123

Guest
Witam, jestem syntetyzując moje RTL za pomocą prądu stałego. po pierwszej kompilacji z rzeczywistymi funkcjonalnych zegarów i robię przyrostowe kompilacji poprzez usunięcie wszystkich funkcjonalnych zegarów i zdefiniowanie tylko jeden zegar "skanowania zegara". I również uzyskać DC naprawić wszystkie naruszenia czasu trzymać ten zegar. i pisać netlist i przenieść się do fizycznego kompilatora. to jest, gdy moje wątpliwości są skoncentrowane. gdy używam kompilatora fizycznych (PC), aby czytać moje netlistę i plik DEF (floorplan) Czy też trzeba czytać we wszystkich ograniczeń, które i stosuje się do moich oryginalnych RTL, które czytałem w DC (definations np. zegar itp.) ja jestem tylko przy physopt - niektóre opcje następną rzeczą jest po wykonaniu jednej rundzie physopt muszę usunąć wszystkie moje zegary projekt i utworzyć nowy zegar "zegar scan" tak jak w DC i uruchom ponownie physopt? Próbowałem robić wyżej wymienionych przepływów. gdy uruchamiam physopt po raz drugi przez usunięcie mojego funkcjonalnych zegarów i definiowania nowego zegara skanowania. PC raporty kupy trzymać naruszenia czasu i rozpocznie dodanie beffers naprawić te naruszenia. ale w DC nigdy nie zgłoszone naruszenia. są te naruszenia w wyniku PC umieszczenie komórki w sposób, który wud spowodować przytrzymaj naruszenia czasu w PC, ale nie w DC? am i gettingsomething worng lub everythign źle? rgds Rogger

Tak jej potrzebne do korzystania z wszystkich ograniczeń DC na PC również (chyba, że wypisywanie netlist jak. Pliku bazy, który ur prawowitego ograniczenia) .... Pierwsze naruszenie posiadania w PC są OK (może być cudnt DC znaleźć becoz na nieprawidłowy model wireload) ... ponieważ PC ma PDEF informacji umieszczenie może przewidzieć czas dobrze. Ale lepiej jest naprawić trzymać człowieka w PNR, jeśli jego niewielkie ... jeśli jego głównych u mogą ustalić w PC / DC .... Również jego Lepiej używać RTL2PG przepływu w PC, a nie za pomocą prądu stałego i G2PG w PC .. W jednej z gazet powiedział RTL do Umieszczone przepływu bramy spowodowała mniejszym obszarze ..... w porównaniu z DC i G2PG z PC .. w przypadku ur .. powiedzieć, że DC nie znaleźliśmy naruszenie posiadania, to może mieć używane wyższym dysku FF .. przy ustalaniu tego komputera może dodać bufory zamiast redukcji FF. co skutkuje większą powierzchnię i energii niż RTL2PG przepływu ...

hi, kiedy zrobić rtl2placed pc przepływu bramy nie zgłasza naruszenie czas zawieszone. ale uruchomienie całego projektu przez DC i pisać netlist i przeczytałem pc z tym samym ograniczenia dlaczego shud raport pc trzymać człowieka. kiedy dc już używane FF z wysokiej dysku, aby wyeliminować przytrzymaj t PC violations.wouldn "używanie tych samych zastąpione skanowania i naruszenie darmo klapki, że DC jest włożona? który jak sądzę powinno, a jeśli tak jest to nie shud zgłaszać wszelkie naruszenia .... rgds Rogger

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back