R
rogger123
Guest
Witam, jestem syntetyzując moje RTL za pomocą prądu stałego. po pierwszej kompilacji z rzeczywistymi funkcjonalnych zegarów i robię przyrostowe kompilacji poprzez usunięcie wszystkich funkcjonalnych zegarów i zdefiniowanie tylko jeden zegar "skanowania zegara". I również uzyskać DC naprawić wszystkie naruszenia czasu trzymać ten zegar. i pisać netlist i przenieść się do fizycznego kompilatora. to jest, gdy moje wątpliwości są skoncentrowane. gdy używam kompilatora fizycznych (PC), aby czytać moje netlistę i plik DEF (floorplan) Czy też trzeba czytać we wszystkich ograniczeń, które i stosuje się do moich oryginalnych RTL, które czytałem w DC (definations np. zegar itp.) ja jestem tylko przy physopt - niektóre opcje następną rzeczą jest po wykonaniu jednej rundzie physopt muszę usunąć wszystkie moje zegary projekt i utworzyć nowy zegar "zegar scan" tak jak w DC i uruchom ponownie physopt? Próbowałem robić wyżej wymienionych przepływów. gdy uruchamiam physopt po raz drugi przez usunięcie mojego funkcjonalnych zegarów i definiowania nowego zegara skanowania. PC raporty kupy trzymać naruszenia czasu i rozpocznie dodanie beffers naprawić te naruszenia. ale w DC nigdy nie zgłoszone naruszenia. są te naruszenia w wyniku PC umieszczenie komórki w sposób, który wud spowodować przytrzymaj naruszenia czasu w PC, ale nie w DC? am i gettingsomething worng lub everythign źle? rgds Rogger