Troble z krystalicznie oscylator

J

jeckson

Guest
Hallo Mam problem krystalicznie oscylator związane NE/SA615 odbiornika. Kiedy pracował przy 45 MHz to potrzebne 44,454 Mhz kryształ od 45MHz - 455 kHz = 44,454 Mhz Ale kiedy pracowałem na frecuency ustalić na 38,9 Mhz kryształu musi być = 38,455 Mhz, które nie znalazłem. wartości od 38,9 MHz-455 kHz = 38,445 MHz. Czy jest kryształ, że frecuency .. muszę kryształ .. Wszelkie informacje na kryształ? Dziękujemy Jeckson

Cześć, Ty musisz szukać XTAL producentów / dystrybutorów, są szczęśliwi, jeśli zamówisz względnej częstotliwości specjalne, ale trzeba zapłacić za that_often 20/10 więcej czasu, jak w przypadku masowej produkcji exemplares :-(... Jedną z możliwości: [url ] http://www.wdi.ag/de/quarzfinder_crystal.shtml [/url] Otherweise zapytać pls IC sprzedawcy / prepresentant, być może zna jakiś dobry wyszukiwania w Twoim regionie ... K.

Ty musisz szukać XTAL producentów / dystrybutorów, są szczęśliwi, jeśli chcesz zamówić względnej częstotliwości specjalne, ale trzeba zapłacić za that_often 20/10 więcej czasu, jak w przypadku masowej produkcji exemplares ... Jedną z możliwości: http://www.wdi.ag/de/quarzfinder_crystal.shtml Otherweise zapytać pls IC sprzedawcy / prepresentant, być może zna jakiś dobry wyszukiwania w Twoim regionie ...
Dziękuję Karenz Jak o wykorzystywanie 3 harmonicznej kryształ ..? Jest to, że wszystkie 3 harmonicznych frecuencies można zastosować? Nie wiesz jak pracy krystalicznie 3rd. Pozdrawiam Jeckson

Myślę, że obwód Aplikacja przeznaczona jest dla 3 krystalicznie wydźwięk, przy L2 dla zapobieżenia oscylacji na podstawowych. Można się spodziewać, do pracy dla większości 3rd wydźwięk, ale należy sprawdzić ostateczne działanie układu i ewentualnie ustawić wartość L2.

Thanks Karenz Na 38,445 Mhz .... Dziękujemy Jeckson PS: FVM
Myślę, że obwód Aplikacja przeznaczona jest dla 3 krystalicznie wydźwięk, przy L2 dla zapobieżenia oscylacji na podstawowych. Można się spodziewać, do pracy dla większości 3rd wydźwięk, ale należy sprawdzić ostateczne działanie układu i ewentualnie ustawić wartość L2.
Czy w pobliżu krystalicznie możliwe? [/Quote]

:) Tnx Jeckson! W pobliżu XTAL oznacza jakiś inny (w pobliżu) otrzymania przez tę samą częstotliwość IF częstotliwości, lub nawet innego (w pobliżu) Częstotliwość IF (jeśli filtr nadają się do tego, jego szczęście prawdziwe) na tej samej częstotliwości odbioru ... K.

w pobliżu XTAL oznacza jakiś inny (w pobliżu) otrzymania przez tę samą częstotliwość IF częstotliwości, lub nawet innego (w pobliżu) Częstotliwość IF (jeśli filtr nadają się do tego, jego szczęście prawdziwe) na tej samej częstotliwości odbioru .. .
Szczerze mówiąc nie znalazłem rozwiązania. Musiałem 38,445 Mhz kryształu. Jeśli to nie availbel może 3. wydźwięk .. jak 12.815 MHz lub więcej. Potrzebne porady. Pozdrawiam Jeckson

12,815 MHz kryształ nie jest łatwe do uzyskania. Ale bardzo popularne i tanie kryształu (już w wielu pakietach) wynosi 12,8 MHz. Jeżeli masz jakiś, jest możliwe po umieszczeniu wykończenia kondensator w szereg z kryształu, aby zmienić częstotliwość drgań do 12,815 MHz, i pomnożyć przez 3 po tym. Konfiguracji Buttler jest najbardziej odpowiedni do tego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back