tranzystor prowadzenie z zerowym baza-emiter napięcia

A

asimkumar

Guest
Używam 2N2222 tranzystor NPN do kierowania 12Volt przekaźnik w obwodzie, ale użyłem 1Kohms rezystora zamiast 10K
24_1326968063.gif
mój problem jest przekaźnik przełączania odpowiednio na 8volt ale 12Volt jest przejście bez vlotage bazowej

dziękuję za szybką odpowiedź Próbowałem to z 33k BE rezystor ale to samo dzieje się coś powinienem spróbować z 10k, kolejne pytanie, jaki będzie całkowity prąd z portu sterowania używam Atmega16 do jazdy to więc port nie należy używać więcej niż 40mili wzmacniacza

Miałem podobne problemy. Jednak kiedyś 1k bazę do rezystora emitera. Sumaryczny prąd nie jest duża. To (5-0.7) / (1000) +0,7 / 1000 = 5mA. Mam nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tranzystor włącza się, gdy wejście jest ustawione na niskim poziomie. Prądu wejściowego dla tranzystora powinna być 1/10 do 1/20 z kolektorem prądu o niskim spadku napięcia na tranzystorze (Nasycenie), więc 470 ohm do 1K powinny być dobre, wyjście AVR potrafi go obsłużyć. Alex [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:50 ---------- Poprzedni post był na 12:48 ---- ------ [/SIZE] [/color]
mój problem jest przekaźnik przełączania odpowiednio na 8volt ale 12Volt jest przejście bez vlotage bazowej
Czy to znaczy, ze baza pływające (nie podłączony) lub z bazą związany jest z AVR i wejście do (0) Male?

Czy masz na myśli z pływającej bazy (brak połączenia) lub z bazą związany jest z AVR i wejście na niski (0)
bazowa jest podłączona do PIN w logice 0?

I nie ma nic innego podłączone do bolca i masz pewność, że pin jest ustawiony jako wyjście (DDR = 1)? Czy można zmierzyć za pomocą woltomierza VBE i napięcia kolektora w tym stanie?

Miałem ten problem przed którym tranzystor włączony pomimo 0. logicznych na jej podstawie. Nie mogłem wytłumaczyć dlaczego tak się stało, ale baza-emiter rezystor rozwiązać problem.

Miałem ten problem przed którym tranzystor włączony pomimo logiczne 0 na jej podstawie. Nie mogłem wytłumaczyć dlaczego tak się stało
chcę wiedzieć, to jeśli ktoś może to wyjaśnić

Nie odpowiedziałeś na moje pytania, nie sądzę, istnieje zaangażowany magia, jeśli tranzystor włącza przekaźnik potem napięcie baza nie jest 0, ale można go zmierzyć? Również napięcie na rezystorze 1k bazowej będzie interesujące zobaczyć, czy jest przepływ prądu, a także napięcia na styku wyjściowego MCU.

Proszę sprawdzić reakcję usuwania induktora z terminalu kolektora. Generalnie, to przewodnictwo nie może być z powodu prądu lodem, ale kolektorem do bazowej aktualnej ICB w rejonie granicznej.

Nie odpowiedziałeś na moje pytania, nie sądzę, istnieje zaangażowany magia, jeśli tranzystor włącza przekaźnik potem napięcie baza nie jest 0, ale można go zmierzyć? Również napięcia na 1k
Przepraszam, że brakowało ur post. Tak mam zmierzyć napięcie na pinie microcontroles, to nie magia, ale coś nie wiem. Dzięki za pomoc

Wiarygodne wyjaśnienia moim zdaniem: - uszkodzony tranzystor - umieszczony diodę Zenera diody jednokierunkowej

Rozwiązywanie problemów 101 No cóż, moim zdaniem, muszę powiedzieć, że kiedy widzisz funkowe rezultaty jak to, to nie ma sensu grać "domyślać się tajemniczy problem". Efektywne rozwiązania tego rodzaju problemów pochodzą z dokonywania pomiarów i próbuje różnych rzeczy. Wtedy odpowiedź powinna stać się oczywiste. Tak, przede wszystkim, czy jesteś wysłanie impulsu lub po prostu stały Low State Logic? Rezystor emiter baza który zasugerował to przydatne, gdy tranzystor jest zablokowany w nasyceniu powodu tranzystor BE pojemność. Ale dotyczy to tylko jeśli używasz puls. Spróbuj podłączyć rezystor bazowy do ziemi, zamiast CPU. To powinno dać te same wyniki, ale wyeliminuje żadnych założeń z boku bazowego układu. Może indukcyjność przekaźnika jest problem. Więc spróbuj wymienić przekaźnik z rezystorem o tej samej wartości jak przekaźnik na rezystancji cewki. Zakładam, że jest dość wysoki, ponieważ nie używasz serii aktualny rezystor ograniczający. Wypróbuj inny tranzystor. Mam nadzieję, że teraz trzeba mieć pewne informacje, aby zawęzić problem, jeśli nie próbować więcej rzeczy. Mają na celu uproszczenie obiegu do czegoś, co jest wiedzieć, aby działać, ale jeden kawałek na raz. Wtedy zaczniemy działać wstecz do rzeczywistego układu z odrobiną wiedzy, jakiego rodzaju emisji jest przyczyną problemu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back