transmisji i odbiornik

S

smith123

Guest
Jeśli masz jakiekolwiek obwodu o transmisji i odbiornik, który na duże odległości (w pierwszym piętrze budynku na 5 piętrze tego samego budynku)

HI BUDDY! Zasadniczo chcę, aby system zabezpieczeń tak i pilną potrzebę obwód z jego wyjaśnienie (mam na myśli crt wysokiej częstotliwości i zastanowić się, które mogą obejmować transmisji na duże odległości)

Chcesz struktury systerm, które zawierają nadajnik i odbiornik? To duży projekt, i nie należy do ludzi, może zakończyć. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] Można odniesienia systemu bluetooth.

[Quote = guorui] Chcesz struktury systerm, które zawierają nadajnik i odbiornik? To duży projekt, i nie należy do ludzi, może zakończyć. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] Można odniesienia systemu bluetooth [/quote] hi jest mały disance.. jak ziemia księżyc jest przykład dla dużych disance. można użyć fm ransmitter i odbiornika.

[Quote = smith123] HI BUDDY! Zasadniczo chcę, aby system zabezpieczeń tak i pilną potrzebę obwód z jego wyjaśnienie (mam na myśli crt wysokiej częstotliwości i zastanowić się, które mogą obejmować transmisji na duże odległości) [/quote] U można używać FM jak to jest z krótkiego zasięgu , licencjonowanie częstotliwości nie powinno być problemu. Projekt ten przyzwyczajenie się wiele ur czas i pieniądze, z około 50 elementów u może zaprojektować zarówno nadajnik i odbiornik. u'll uzyskać numer piekło obwody w sieci. Jak u go używać do nadziei celu zabezpieczenia u got wysłać jakieś dane cyfrowe .. po raz kolejny jest gotowych cyfrowych trasmitter i odbiornika dostępne na rynku .. można korzystać z tego bardzo dobrze ... nadzieję, że pomoże ... jeśli u potrzebować więcej pomocy skontaktuj się ze mną zrobić ...

[Quote = smith123] jako pierwszym piętrze budynku na 5 piętrze tego samego budynku [/quote] FM mógł tego zrobić. Jeśli jest tym samym budynku można spróbować przesyłania danych za pomocą linii energetycznych ...

Myślę, że można je różne sposoby podejścia do tego:-Jak stwierdzono wcześniej, jeśli jest w tym samym budynku, można skorzystać z linii energetycznej do transmisji danych. Szukaj w sieci dla transmisji X10. W mikroprocesor mają sone not projektu na ten temat. -Podejście radio (jak już wspomniano również): To może być łatwiejsze do wdrożenia (lub nie), to zależy od tego, co chcesz wydać. Istnieją zestawy trasmitter i odbiornikiem za to są arround 20 euro lub mniej każdego. Zestawy te można podłączyć do mikrokontrolera i wysyłania danych. Można również dokonać tego samodzielnie, ale nie polecam, bo tunning to może być trudne. -Inne metody mogą być ultradźwięki, ale nie jestem pewien, co na odległość może obejmować. Pardon mój biedny angielski, jestem hiszpanski. Nadzieję, że pomógł ci.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back