Transformer parametry

N

nikhillife11

Guest
Hey guys, dowiedziałem się czegoś o transformator Ale trzeba Knowmore ... Zgodnie z mną Napięcie stosunek zależy od stosunku zwojów. Prąd jest odwrotnie proporcjonalna do AWG zwoju .. Ale teraz chcę wiedzieć, jak obliczyć prąd w cewce w zakresie AWG Także jeśli i zmieniać AWG z cewki, i jestem pewien, że będzie to efekt napięcia wyjściowego zbyt ... Więc nie trzeba być jakaś formuła, aby uzyskać wszystko na miejscu Czy ktoś może mi pomóc w tym ... plz Dzięki i Nikhil Pozdrawiam: wink:

no, nie wiem zbyt wiele, ale po pierwsze nie ma I ^ 2 * R strat. różnym AWG zmieni R. Więc odnośnika przewodność miedzi, oraz średnicę drutu miedzianego i jestem pewien, że można obliczyć R. .... w DC .... hmm .... tak, ale transformatory są bardziej skomplikowane ...... Nie ma też fakt, że dla wysokiej częstotliwości transformatorów mocy, kręte wiele równoległych uzwojenia o mniejszej średnicy drutu sprawuje się dużo lepiej niż pojedynczy większy drut uzwojenia ..... ..., Nawet jeżeli całkowita powierzchnia przekroju z miedzi w uzwojeniach transformatorów porównywalnej 2 takie same są ......

Świetnie idzie Xaccto, ale jak AWG zmian drutu więc moja napięcia dokonuje się .. Teraz to nie jest możliwe użycie tego samego wzoru V1/V2 = N1/N2 obliczania samego napięcia .. więc może mi pomóc w tej sprawie też nie wiesz, gdzie można uzyskać wystarczającą amout wiedzy o transformatorach z .... Dzięki plz i Regards Nikhil

dobra informacja jest tutaj. [Url = http://sound.westhost.com/articles.htm] Artykuły DIY audio [/url] Zobacz w "Zasilacze" sekcji i znajdziesz UDZIAŁ TRANSFORMERS 1,2 i 3. zarówno żelaza i rdzenie są omawiane.

[CYTAT] Napięcie stosunek zależy od stosunku zwojów. Prąd jest odwrotnie proporcjonalny do AWG zwoju [/QUOTE] Chciałbym podkreślić działanie zasady w pierwszej kolejności:. Rzeczywiste prądy transformatora zależy od stosunku zwojów jak również, ale odwrotnie. Mierniki Drut tylko określić maksymalny prąd magazynowe odpowiednio omowy spadek napięcia. Oprócz ustawiania określonego wskaźnika napięcia ze współczynnikiem tur, minimalna liczba obrotów jest również wymagane przez maksymalnego strumienia rdzenia odpowiednio minimalnych obrotów na wolt dla danego przekroju rdzenia i częstotliwości pracy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back