B
binaryninja
Guest
Czy ktoś mógłby mi pomóc zrozumieć wysokiej częstotliwości stosowania transformatorów i używać? Obserwując falowniki samochód, który zwykle w 12VDC i wyjście 110VAC/60Hz lub 220VAC/50Hz używają mały mały transformatorów. Zakładam, że są one wysokiej częstotliwości transformatorów. Czy faktycznie wykonujący wszelkie zyski? Chodzi mi o to czy są one intensyfikacji produkcji AC w ogóle z wejścia? Również powiedzieć, że jestem projektowania falownika przy h-bridge projektowania falownika lub nawet kalkulator h-bridge. Jaka jest różnica w użyciu zwykłego transformatora mocy i transformator wysokiej częstotliwości? Czy wejść do każdego innego napięcia? Czy trzeba zwiększyć DC wejście na szczyt napięcia AC w przypadku korzystania z wysokonapięciowego transformatora częstotliwości, czy jest to nadal zjechania z 12V? Kiedy patrzę na te wszystkie posty na przetwornice / boost konwertery zawsze ktoś sugeruje, że "po prostu korzystać z wysokonapięciowego transformatora częstotliwości". Jak używać? Nie mogę znaleźć żadnych użytecznych informacji w sieci. Rozumiem, SMPS, ja nie rozumiem jak używać transformator wysokiej częstotliwości w SMPS. Wszystkie transformatory wysokiej częstotliwości widzę online od dystrybutorów małe mocy. Jeśli chcesz 200W na 110AC jak mogę wykorzystać transformator wysokiej częstotliwości? DZIĘKUJEMY! (Proszę mi pomóc - zostało to doprowadza mnie do szału)