to samo chipy rodziny mają tego samego intructions?

M

MathGeek

Guest
Cześć,

Nadal jestem początkujący.(Bear, że w umyśle).

Zastanawiałem się,

Jeśli 16F628 i 16F877 użyć dokładnie tych samych instrukcji.Zakładam config słowa są drastycznie różne choć, jak 877 ma więcej pheripherals?

Czy trudno jest przejść od 628 do 877?

Oh, I am so sad, że mój programator JDM złamał.I odbudował ją, ale nie działa w ogóle prog IC.(martwe) Ludzie mówią, że JDM tak naprawdę nie jest wiarygodne.

Tak, myślę, że będzie mi się znaleźć coś bardziej wiarygodne: ICD2: D.Wiem, że to trochę za dużo dla początkujących, ale myślę, że jest to dobra inwestycja.Czy muszę zasilania w przypadku korzystania z USB zamiast RS232?Słyszałem, jeżeli używam USB, nie mogę zbyt wiele z prototypów od USB daje tyle prądu (uważam, że jest 3.3V na 100mA max).

I've got some 9V DC adapter z lat zewnętrznych modemów DSL, ale jak mogę się upewnić, że pasuje do ICD2 jeżeli muszę korzystać z zasilania.Thanks a lot.

Cześć,

Postara się odpowiedzieć na wszystkie pytania, ale dont zapominać o przyznaniu niektórych punktach ...
Nie ma problemu w aktualizacji z najbardziej pic innym.Łatwo jest zmienić typu PIC MPLAB i naciśnij kompilacji.spowoduje wyświetlenie wszystkich kilka błędów, które trzeba poprawić.po tym, sprawdź, czy wszystkie zróżnicowane.między dwoma PIC, wyłączyć i włączyć poprawne rejestrów.Na przykład w F877 będzie trzeba wyłączyć / inorder D do wykorzystania I / O.
To zajmie Ci kilka naszych jeśli jesteś nowy w PIC, eksperci to zrobić w 10 min.P: Czy muszę zasilania w przypadku korzystania z USB zamiast RS232?
Słyszałem, jeżeli używam USB, nie mogę zbyt wiele z prototypów od USB daje tyle prądu (uważam, że jest 3.3V na 100mA max).

: Co chcesz robić?Jeśli chcesz, aby moc statku, będziesz potrzebował zewnętrznego źródła zasilania, które będą łączyć się z ICD-2, niezależnie od tego czy używasz RS-232 lub USB.Będziesz także musiał ustawić MPLAB dostaw energii do zarządu, nie ma opcji w MPLAB to zrobić. Oczywiście, nie do władzy na pokładzie ICD-2 i od zasilania pokładowego w tym samym czasie !

Jeśli moc statku z własnym źródłem zasilania, następnie trzeba będzie użyć innego zasilania ICD-2 tylko w przypadku korzystania z RS-232.
Zasilania ICD-2 powinny mieścić się w gnieździe i być 9V, 750mA.upewnij się, że llok na zdjęcie na dole ICD-2, gdzie wystawowe, jak połączyć Vcc i GND na złączu!

Powodzenia.

Dowiedziałem się, że przeniesienie z jednego PIC do innego w tej samej rodziny jest całkiem prosta jod.Musisz tylko zwrócić uwagę na pheripheral różnice.Przeczytaj także port kod inicjacji w arkuszu danych, aby upewnić się, że nie przegapić coś, co normalnie jest coś takiego jak "domyślne jest przypisane do anolog funkcji" pin.Poza tym większość pheripherals są domyślnie wyłączone.Przeczytaj również tej części, która odnosi się do tych pheripherals których używasz.Większość razy to samo.Ale ja nigdy nie pracował ze wszystkimi PIC!Więc nie mogę powiedzieć, że wszystko jest takie same.

Nie jestem pewien, czy za tym, co gidimiz mówi, może to dlatego, że nie zamówił ICD2 jeszcze.(co do ciężaru dla początkujących!)OK, więc

Moduł ICD2 potrzeb 9V 750mA.

Programowania modułu zasilania jest dostarczany przez ICD2 moduł?

Cześć,

ICD2 Modul musi zasilania tylko w 2 opcje:
1.Używasz RS-232-komunikacyjne do komputera, a nie USB.
2.Chcesz do zasilania pokładzie ICD-2.
Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back