tlenku pola, tlenek bramy, cienki tlenek

C

cooldude040

Guest
Jaka jest różnica między tlenku pola, tlenek bramy i tlenku cienkie? Czy ktoś może wyjaśnić mi jasno i mam pewne niejasności w tym plz wyjaśnić mi szczegółowo Bye dbać

W konstrukcji CMOS są głównie dwa rodzaje warstw tlenku. Tlenku bramy lub cienki tlenek lub pola: Jest to cienka warstwa tlenku krzemu di obecny pod bramą polisilikonowy, który służy jako dielektryk do pojemności bramy tlenku. Kiedy odpowiednio wyważone pole elektryczne wytwarzane który jest odpowiedzialny za tworzenie kanału. To dlatego może być również określane jako tlenek dziedzinie. W ostatnich technologii submikronowych ta warstwa tlenku jest mniejsza niż 5 nm cienkie i dlatego to jest również określana jako cienka warstwa tlenku. Sepration tranzystora: Jest to stosunkowo grubszą warstwę tlenku krzemu di występować źródła i drenażu regionów używany do izolowania jeden tranzystor z innych tranzystorów. Jednak w głębokim submikronowych systemy bardziej zaawansowane techniki seprating separacji tranzystorów jest używany izolacji rowów itp.

Szanowny gość, tlenek Pole wchodzi w obraz, gdy u wdrożenia dwóch tranzystorów na tej samej powierzchni. Do rozdzielenia dwóch tranzystorów kładziemy grubą beween tlenku im. Brama tlenku warstwy tlenku, które stawiamy między polisilikonowy i kanał lub podłoża. zwykle będzie to cienka warstwa. Ciesz Santu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back