Test Bench

K

kunal1514

Guest
Hi All,

Mam pytanie.MY RTL prace nad "posedge CLK" i MY Test Bench prace nad "negedge CLK" Chcę wiedzieć, czy mogę uruchomić mój test Bench w "posedge CLK", która jest bardziej bliżej czasu rzeczywistego scenariusza "CLK negedge" Test Bench lub "posedge CLK "badawczym.

Powiedz mi też powodu, dlaczego?

kunal1514 napisał:

Hi All,Mam pytanie.
MY RTL prace nad "posedge CLK" i MY Test Bench prace nad "negedge CLK" Chcę wiedzieć, czy mogę uruchomić mój test Bench w "posedge CLK", która jest bardziej bliżej czasu rzeczywistego scenariusza "CLK negedge" Test Bench lub "posedge CLK "badawczym.Powiedz mi też powodu, dlaczego?

Cześć,

Użyj tych samych CLK posedge z 1ns opóźnienia sygnałów jazdy i podjąć sygnały po 1ns zwłoki.
z tym u opóźnienie nie widzi żadnego problemu, jeśli tak, to istnieje prob z RTL.Thanks & Regards
yln

jeśli to tylko RTL dowcip nie posedge opóźnienia lub termin negedge nie powinno mieć to znaczenia.

Proszę mi powiedzieć jasno, czy TB posedge ja używać lub negedge

i dlaczego ja jestem wciąż myli, które powinno się używać

Korzystanie z pozytywnej lub negatywnej zegar nie powinno mieć to znaczenia dla RTL symulacji.
ale u należy stosować posedge (lub krawędzi Zegar w scenariuszu aplikacji) dla gatelevel symulacji netlist gdzie u będzie powrót komentarz informacje terminów.

teraz ja hav wielkie zamieszanie tutaj!

RTL prace nad ve krawędzi i
hamowni prace na-ve krawędzi: O

mamy stworzyć zegara w stanowisku badawczym i mają zastosowanie do RTL!
stanowisku badawczym jest najlepsze modułu RTL n instancji !!...

Kunal cud plz u wyjaśniają ur stwierdzenie "stanowiska badawczego prace na-ve krawędzi"
dzięki

Mam Master, które są transakcje AXI.Master do transakcji "negedge" i mój "rtl" pracuje nad "posedge".Mam na myśli to akceptuje dane w "posedge" danych.Czy to żadnego skutku "rtl" weryfikacji.

Witaj,
Wszystko zależy od tego wymogu środowiska
Sumit

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back