telekomunikacyjnych?

M

Munib

Guest
Chcę znać różnicę między różnymi dziedzinami komunikacji
jak
1.telekomunikacyjnych
2.RF
3.microvave
4.komunikacji cyfrowej
etc etc

telekomunikacyjnych zasięgu RF, RF, microvave, cyfrowej komunikacji i wszystko, co jest częścią telekomunikacyjnych.komunikacja cyfrowa technika wykorzystywana jest już następnego dnia po postępu w technice cyfrowej.

u może konsultować Elektrotechniki przez bltheraja w tej sprawie.następujące wyszukiwarki r także przydatne w badaniach naukowych:
www.google.com
www.scirus.com
wykłady na temat telekomunikacji przez Khalid Bhatti (plwocina) r korzystne.
dzięki

telekomunikacyjnej jest aktywny przez rf i metody commn mikrofalówka, ale u cant zwrócić skończonej linii między nimi.cyfrowych comminication jest konwersja sygnałów analogowych na cyfrowe, poprzez pobieranie próbek, quantizing, kodowanie itp. i wysłanie go poprzez media transmisyjne.

co mam wrażenie, przez niektórych wyszukiwania telekomunikacyjnej jest dziedzinie komunikacji związanej z komunikacji przewodowej
isnt it right?

Munib napisał:

co mam wrażenie, przez niektórych wyszukiwania telekomunikacyjnej jest dziedzinie komunikacji związanej z komunikacji przewodowej

isnt it right?

telekomunikacyjnej jest kierunek studiów w zakresie łączności odległości.
RF oznacza frecuncy radio, to sygnał, że wydostać się z GSM anttens wsparcia coverave problemu.
komunikacji cyfrowej: jest to część systemu telekomunikacyjnego, zawiera on wszystkie modilation i demodialtions dla systemów telekomunikacyjnych

cześć
jego ogromnej dziedzinie telekomunikacji przez Jonh Canady Myślę, że może pomóc u w tej kwestii bardzo skutecznie

Cześć,

Istnieje wiele różnic, wszystkie rodzaje komunikacji: Główną różnicą jest sposób i częstotliwość komunikacji:

1) Telecommuncation: Tradycyjnie poprzez przewody miedziane, teraz używa kabli światłowodowych, które są bardziej wydajne niż przewody miedziane na wszelkie sposoby.
2) Łączność radiowa: Radio, TV, communicatoin Mobile.
3) mikrofalówka komunikat: Bardzo wysokie częstotliwości, używane w komunikacji wojskowej.
4) communcation Digital: Jest to ogólny termin, wszystkie wyżej wymienione rodzaje nowadys komunikacja odbywa się cyfrowo, tj.: przed sygnał przekazywany jest cyfrowo zakodowane, a podczas odbioru cyfrowo rozszyfrowany!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back