Telekomunikacja obwód w vhdl

T

Tom2

Guest
Chcę, aby zaimplementować układ telekomunikacyjnych za pomocą vhdl.Is wszystkich, którzy mają środki na to ?????????????????????

Mam na myśli filtr dolnoprzepustowy, LNA, nadajnik, odbiornik, mikser częstotliwości, oscilators i o tym wszystkim.

VHDL jest wyłącznie dla cyfrowych projektów ...!!!

Witam, Co sądzicie o sieci na chip (Narodowych Komitetów Olimpijskich), Autobusy ,...?

VHDL jest Digital Design. Aby obwody telekomunikacyjne, trzeba zobaczyć analogowe Mixed Signal związane HDL. Podobnie jak VHDL-AMS.

być może można zrobić tylko FIR lub IIR filtr VHDL

Miałem ten sam opinii o tym (że vhdl jest tylko dla obwodów cyfrowych), ale potem zobaczyłem papieru, które używają VHDL-AMS do wdrożenia analogowej circuit.I zasobów potrzeba na ten temat

dobrze tak mówisz VHDL-AMS teraz nie ... VHDL różni!

Mam jakiś dokument tutaj o VHDL-AMS można przeczytać to pomoże Ci

Cóż, jeśli można utworzyć projekt w oprogramowaniu określony sposób radio, można zrobić niemal wszystko z VHDL tylko ... (If. ..):)

Musisz być trochę bardziej szczegółowe, co chcesz wprowadzić .... Niektóre z projektów telekomunikacyjnych (częściowo) może być czysto cyfrowe i może korzystać VHDL, ale większość z nich zajmuje się mieszane sygnały i VHDL-AMS jest najlepszym rozwiązaniem, aby przejść do. :)

FIR IIR CIC .. tego rodzaju VHDL projektu można znaleźć w "Cyfrowe przetwarzanie sygnałów z Field Programmable Gate Array", Uwe Meyer-Baese.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back