Tektronix 2213 preregulator nie

G

generico

Guest
Witam wszystkich I `m próbuje naprawić mój stary preregulator Tek2213 (A18) zarządu. Nie wiem czemu, ale Q933 tranzystor przełącznik posiada wszystkie piny w zwarcie ... Wymieniłem Q933 i Q931 (ze względu na E i C są zwarcie). Problemem jest to, że nie znaleźliśmy żadnych literatury (instrukcja obsługi, fora), gdzie dokładny typ tranzystora została przedstawiona, tylko okaże się, że może to być 2N2907. Wymieniłem oryginalny w tym, ale ... teraz po przełączeniu na ORC, starał się włączyć w czasie severals (jak pętla), ale tak nie jest. Słyszę dźwięk jak ptaszek w preregulator (czas severals). Jeśli odłączyć P804 i P 803 (obwód obciążenia od A18) preregulator włączyć successully i dont słyszę dźwięk 1-Czy ktoś może mi powiedzieć dokładnie typu Q931? 2-Ten dźwięk jest wynikiem awarii elektrolitycznego C? Z góry dzięki

Witam :) powitalnym! Dont wierzyć, że pinout odbicie może być prawdziwym problemem, można zginać pin stacji bazowej w kierunku opposit ... Inne pytanie jest o równoważnych parametrów, ale w świadczeniu pwr może być (hopfely) nie tak bardzo krytyczny. Te Zakres jest w miejscach publicznych w stosunku udokumentowane złe, ściągnąłem jakiś czas temu gdzieś ServMan 14MB, ale to dokładnie schemat preregulator pominięcia, ma Drowing populacji PCB, części litów na początku, niż jest zakończona. :-( Może masz więcej sukcesów w "yahoo Tek-group":? http://tech.groups.yahoo.com/group/TekScopeArc2/ Postępy K.

Wreszcie preregulator działa poprawnie. Q931 (SKB3334) można zastąpić 2N2907 z SGSThomson (TO-18) pin Q931 na mecz z przedstawionych na rysunku 9.2 (CBE) w Instrukcji serwisowej revNOV82. Dźwięk jak ptak na każdym włączeniu, nadal jest tam (wierzę, że jest CR909), ale ... Prawo mówi: "jeśli Everythings działać dobrze, dont touch" Zwracam A18 schematy, kiedy bede go zeskanować, bede po to

Hi Generico, :) Świetnie! Poczekam (zbyt) dla scan_ i tnx jeszcze ... Najlepsze reagards! K.

Wreszcie, te załączniki są 2213 schematy preregulator Miłej zabawy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back