TCL procedury dla RS232

K

kukurigu

Guest
Witam wszystkich! Szukam TCL procedury komunikacji RS232 - otrzymywać, przekazywać, wybór szybkości transmisji ... Czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam!

Korzystanie port RS232 z języka skryptowego TCL jest bardzo łatwe. Uważają, że system operacyjny będzie zbyt bufora portu szeregowego, więc urządzenie, które przesyłają dane do komputera port szeregowy musi dostarczyć powrotu karetki '\\ n' na końcu ramki. Procedury poniżej będzie współpracować zarówno z systemami operacyjnymi Windows i Linux. Pozdrawiam. Paolo
Code:
 if [string równych NOCASE $ tcl_platform (platforma) {okien}] {set zachowywać com1} else {set comport / dev/ttyS0} if {[catch {open $ zachowywać {r}} + fdin]} {stawia stderr "Błąd otwarcia portu szeregowego $ zachowywać" po roku 2000 exit} Konfiguruj $ fdin trybie 38400, n, 8,1-blokowanie 0-tłumaczenie binary-buforowanie żaden

if [string równych NOCASE $ tcl_platform (platforma) {okien}] {set zachowywać com1} else {set comport / dev/ttyS0} if {[catch {open $ zachowywać {r}} + fdin]} {stawia stderr "Błąd otwarcia portu szeregowego $ zachowywać" po roku 2000 exit} Konfiguruj $ fdin trybie 38400, n, 8,1-blokowanie 0-tłumaczenie binary-buforowanie żaden [/code]
i zobacz co masz zrobić .. ale może u pokaż mi jak to zrobić w oknie .. spowodować myślę, że jego abit diffrernt nie jest.

Witam wszystkich. Jeśli nie mylę RS232 pełną kontrolę jest już avilable w latestest uwalnia jeśli TCL, na przykład 8.4. Po prostu spróbuj google "tcl / tk" serial port ..... Znajdziesz wiele. S.

: D ja dostać ten błąd, gdy próbuję otworzyć com 1 lub com 2 wszystko i napisał to -> set serial [otworzyć com1 r +] i uzyskać ten błąd - pozwolenie na> zaprzeczyć, iv, ale windows xp i dont get it: x

Oh tak próbuje uzyskać dostęp do sprzętu poprzez WinXP ... nie! ów nie bardzo wygodne rzeczy do zrobienia .. jak OS nie pozwala na takie rzeczy ... trzeba będzie zawierać kilka dodatkowych kod ...

Nie martw się bracie, iv poprawiony, nie sądzę, trzeba dodać dodatkowy kod, ru, czy wiesz, co mówisz, bo iv rozwiązaniu problemu i naprawdę proste. i actully jej bez dodatkowych kod, który był wymagany. tylko używane głowę trochę, ale dzięki za próbę pomocy. : D

im ten sam problem na temat dostępu do portu com za pomocą tcl, błagam u, aby mi powiedzieć, jak u nie, proszę, im umiera tutaj: cry:: cry:: cry:: cry:: cry:: cry:: cry: : cry:: cry:: cry:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back