K
kukurigu
Guest
Witam wszystkich! Szukam TCL procedury komunikacji RS232 - otrzymywać, przekazywać, wybór szybkości transmisji ... Czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
if [string równych NOCASE $ tcl_platform (platforma) {okien}] {set zachowywać com1} else {set comport / dev/ttyS0} if {[catch {open $ zachowywać {r}} + fdin]} {stawia stderr "Błąd otwarcia portu szeregowego $ zachowywać" po roku 2000 exit} Konfiguruj $ fdin trybie 38400, n, 8,1-blokowanie 0-tłumaczenie binary-buforowanie żaden
i zobacz co masz zrobić .. ale może u pokaż mi jak to zrobić w oknie .. spowodować myślę, że jego abit diffrernt nie jest.if [string równych NOCASE $ tcl_platform (platforma) {okien}] {set zachowywać com1} else {set comport / dev/ttyS0} if {[catch {open $ zachowywać {r}} + fdin]} {stawia stderr "Błąd otwarcia portu szeregowego $ zachowywać" po roku 2000 exit} Konfiguruj $ fdin trybie 38400, n, 8,1-blokowanie 0-tłumaczenie binary-buforowanie żaden [/code]