tanie 120kHz generator sinus

J

johnnyz86

Guest
Próbuję znaleźć bardzo tani sposób na generowanie 120kHz sinusoidy działać jako fali nośnej na tanie systemu. przeglądanie całego internetu daje mi zbyt wiele opcji .. generatory, wzmacniaczy operacyjnych, integratorzy, itp., co jest najlepszym i najtańszym rozwiązaniem? Jestem nowy projekt obwodów, ale wziąłem wiele klas i jestem dość szybko uczący się

można zastosować wzmacniacz 741 ic lub prosty oscilltor składający się z BJT i niektórych resister / capcitors może pracować dla Ciebie.

w jakiej konfiguracji? i patrzył na wien most i oscylatory przesunięcie fazowe, czy masz jakieś opinie na temat tych? edit: tak zmieniliśmy nasz projekt tak, że i będzie zapewnienie fali odniesienia dla pętlę fazową więc chociaż nadal ma to być tanie, to chyba musi być bardzo precyzyjne. więc sądzę, że środki powinny być i patrząc na oscylatory kryształ? wydają się dość łatwe do ustawienia, ale arn't one kwadratu generatorów fal? czy są te sinusoidy zbyt? czy i po prostu przekazać go przez filtr dolnoprzepustowy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back