Tablicę do fazowanych ANTENNA ARRAY!

A

asad188

Guest
mój projekt jest zaprojektować mikropaskowe etapowe anteny tablicy w dziedzinie mikrofal .. ive zaprojektowane liniowego układu 4 elementów i dzielnik mocy ND obwodu teraz mam ją przekonwertować do fazowanych ... Chcę wiedzieć, że najlepszym sposobem, aby to zrobić .. nd pomocy plzz jeśli to możliwe dla każdego, do symulacji, mogę dołączyć szczegółowy plik geometrii tablicy, więc mogę porównać reults .. thx

po prostu je konwertować do fazowanych, u trzeba wstawić fazowych przed antenami, kontrolując fazie każdego mu phase shifter może kontrolować kierunek wiązki Inna rzecz, że z fazowych u można dodać zmienną wzmacniacze " Wzmacniacze ", to będzie dodać kolejny stopień swobody kontrolować wiązkę i jej bocznej khouly

Specyfikacje: frequncy rezonans jest 2,4 GHz, regularną linię przesyłową 50 omów, wysokość podłoża = 1.6mm = 4,28 względna przenikalność tangens strat tg δ = 0,016 IAM mocowania wymiary anteny, jej podstawową jednostką tablicy dołączone są 2 szt. razem tworzą 4 szereg elementów ..

w khouly: Znaczy wht jest najlepszym przesuwnik fazy, tht mogą być łatwo wykonane i zmieniać? Inną rzeczą jest to, czy istnieje możliwość tht obwodowy rozdzielacz może zmienić fazę, jak również?

o przesuwnika fazy istnieje wiele rodzajów aktywnych i pasywnych oraz u mają metody diffenet, jak wiersz tranmission załadowanego pojemnościowa, odbicia typu i wektor wektor modulator modulator jest oparta na podsumowaniu I i Q z sygnału, aby uzyskać odpowiedni kąt fazowy. u muszą wiedzieć, zakres przesunięcia fazowego w przesuwnika fazy, a następnie wybrać najlepszą architekturę khouly

W zależności od budżetu (koszt produktu) możesz zdecydować, że. Khouly zaproponowała wiele sposobów, pasywne będą tańsze i aktywne doda koszt. Więc musisz zdecydować na podstawie swoich założeń, takich jak niskie koszty produktu lub dokładne (drogie), itp.

Problemem jest to, że w naszym pierwotnym projekcie musieliśmy dodać aktywnej fazy przesuwania elementów w trakcie produkcji, ale teraz mamy hav symulacji fazy shufting pierwszy. dowolny sposób w fazę shiting w hfss?

HFSS tylko pasywne struktury jest możliwe. Możesz refere papiery IEEE odsyłające do biernego fazowych.

Można u mnie patrz nikomu konkretnego? i jeśli to możliwe dać plzz łącze

znalazłem projekt odnośnie phase shifter, jego hybrydowy sprzęgacz wich zapewnić 90deg przesunięcie fazowe na jednego wyjścia .. im dołączenie schematu do podstawowego projektu, chcę wiedzieć: 1) jest to właściwe w odniesieniu do fazy przesuwania rzeczy. 2) może być zaprojektowany na hfss 3) i będzie trzeba rozdzielacz zasilania jeśli mogę użyć tego w tablicy

Można symulować phase shifter w HFSS lub metoda IE3D.The jest changeing fazę innego portu (0,90,180,270), ale trzeba więcej symulowane time.wish pomoże tobie.

z tym wzorem, u dostanie fazowanych o stałym kierunku, bo u mają stałą przesunięcie fazowe ze względu na hybrydowych sprzęgi, że u może symulować go HFSS lub dowolnego narzędzia symulacji EM, coz u mają tylko komponenty mikrofalowe, ale u nie będzie w stanie zmienić kierunek khouly wiązki

Witam wszystkich, chcę Buil 2,4 GHz phase shifter! bo robię projekt o kontroli wiązki w anteny tablicy, szukałem i nie mogę znaleźć dobry! Więc jeśli ktoś może dać dowolny link lub książki, które mogłyby mi pomóc będę bardzo wdzięczny! Best regards, jmga9

Miałem ten sam projekt, próbowałem wiele wzorów, ale moim zdaniem najprostszym sposobem jest projektowanie liniową tablicę z paszą seryjnej tht daje stałe przesunięcie fazowe wzdłuż elementów promieniujących, a następnie w fazie przesuwania u można zmieniać fazę paszy wejściowego. PM me ur e-mail, poczta źle u niektórych względna teza.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back