szybciej włączania oscylator czas

B

biff44

Guest
Mam widział rezonator oscylator, że trwa zbyt długo (~ 150 uS), aby włączyć i zacząć drgać. Czy ktoś ma jakieś sugestie, w jaki sposób przyspieszyć kolei na czas? Piła rezonatora w jednym hartley obwodu oscylatora tranzystora. Pobór prądu zdławiona jest do ok. 1 mA, ponieważ jest zasilany z baterii aplikacji. I włączyć / wyłączyć oscylatora poprzez kontrolę prądu bazy.

To normalne, że w czasie rozstrzygania jest długa. Rezonatory SAW mają wysoki współczynnik Q, więc zajmuje dużo czasu dla nich, aby dostać się huśtawka i dostać się do stanu równowagi! Nie sposób w to chyba proste PLL zablokowana VCO ma odpowiednią wydajność szum fazowy (który w przypadku większości aplikacji).

Tak, jest wąskie pasmo opóźnienia group =. Jest też chyba trochę czasu ze względu na akustyczne, a nie fali świetlnej, propagacji. Ale, biorąc pod uwagę to wszystko, zastanawiałem się, czy nie było przyspieszyć metody stosować. Wstrzyknąć RF hałasu przy starcie? Pojemnościowo para w większych prądu bazy przy starcie? itd. Każdy, kto kiedykolwiek spróbować odnieść sukces?

Hi, Jest na to sposób naszego tego problemu, ale jego droższe. Pozostaw OSC cały czas i umieścić jeden dodatkowy tranzystor za OSC przed Antena i modulują prąd kolektora przez ON / OFF w ten sposób masz szybkiego przełączania i nadal niskie zużycie energii. jeśli potrzebujesz można zasilać swój OSC po wysłaniu danych!.

Dobry pomysł, ale mam pewne problemy z tym. Jest to nieekranowany pilot, modulacji AM i RF wycieku byłoby włączyć w pobliżu odbiornika. Mam tylko do prędkości to się trochę.

Witam, Użyj tranzystora z wyższym fT niż używany jest teraz.

Hi biff44. Próbuję zrobić kolei whos oscylator na czas to 150 KM. Według moich informacji Do przełączania tranzystora i wyłączanie, Q obwodu musi być niskie. (To dlatego używam mikropaskowa obwodów). Powiedział pan, że kontrola prądu bazy, aby włączyć i wyłączyć, i sugerują, że należy użyć aby włączyć i wyłączyć obwód na zewnątrz (np. obwód, który dostarcza impulsów 10ns), boisko Swithch z oscylatora i wyłączanie insted podstawy sterowania. Który tranzystor, który podałeś przy oscylator i to, co jest częstotliwość drgań?

tranzystor bfs17a i 315 MHz. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach:. [/Color] [/size] [quote = PaulHolland] Witam, Użyj tranzystora z wyższym fT niż używany jest teraz [/quote] Trouble z tym jest to, że tranzystor mam teraz, BFS17A, próbuje bardzo ciężko oscylować nawet na 700MHz i zignorować widział rezonator częstotliwości 315. Jeśli oddam go bardziej wysoki zysk częstotliwości, będę w prawdziwe kłopoty!

Zastanawiam się, czy będzie można zmienić w inny element załadunku na bardzo krótki okres, aby obniżyć całkowity Q rezonatora w celu przyspieszenia startu. Nigdy nie próbowałem tego samemu. Należy interesujące jest badanie za pomocą symulatora. Również wahania można rozpocząć dopiero po obszaru aktywnego stronniczy na tranzystor ma swoją siedzibę. Opóźnienie spowodowane przez sieć błędu może być znacznie dłuższy niż oscylacji czas rozruchu (td) rezonatora siebie. td (rezonator) ≈ (2 Ql) / ω, gdzie Ql jest załadowany Q rezonatora

Możesz dodać przełączany rezystor o pomoc szybki tranzystor niższy współczynnik Q rezonatora, a następnie wyłączyć ten tranzystor ...

W tym przypadku wydaje się, że większość z opóźnieniem pochodzi z sieci stronniczość

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back