Szukasz pinout z 19-pin jednej linii wyświetlacza LCD

M

masadi

Guest
Witam wszystkich i znaleźć w jednej linii LCD (jego wyświetlacz jest jak seria 7-segmentowy), który ma 19 pinów, próbowałem znaleźć jakieś info, ale mam nikomu nic nie może mi powiedzieć pinów tego typu LCD ? z góry dzięki BR masadi

Czy ma numer części, logo producenta, lub inne informacje identyfikujące? Małe zdjęcie może pomóc zbyt.

przez liczbę pinów LCD jej praktycznie nie wiedzieć o LCD, czy jest kompatybilny z HD44780 chipset, czy nie? musi istnieć jakiś numer części producenta lub nawet zdjęcia, a dopiero potem facetów tutaj będzie w stanie udzielić pomocy.

tutaj jest obraz żadnej informacji na ten LCD w ogóle
33_1180443295.jpg

Powodzenia z tym, nie ma to żadnego kontrolera i nie może być prowadzony z napięciem DC. (Również napięcie jest nieznane może być 3 lub 5V) Spójrz na arkusz dla PIC16F917 i przeczytaj sekcję, która ma zastosowanie do sterowania LCD.

Wygląda na to, nagie LCD. Musisz sygnał AC do sterowania LCD prawidłowo, ale po prostu dowiedzieć się, co wyświetlaczy LCD, możesz użyć tego triku: 1. Weź mały bateria 9V 2. Umieść kciuk na jeden z zacisków baterii 9V (nie ma znaczenia co) 3. Brush palec do przodu i do innych baterii 9V terminal na kołki. Powinieneś być w stanie aktywować segmentów, aby zobaczyć, jakiego rodzaju wzór jest na wyświetlaczu LCD. Innych opcji, jeśli masz TV CRT. Włącz TV, wyłącz się TV, a następnie włożyć szpilki zbliża się do ekranu telewizora i szczotki kciuki w poprzek. Nie przesadź z jednej metody, ponieważ można uszkodzić LCD w ten sposób. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co szpilki są połączyć się co segment LCD, ustaw generator sygnału 100Hz i tak i spróbować kombinacji styków. Pamiętaj segmentów może być zwielokrotniony i jeden pin może być podłączona do więcej niż jednego segmentu. Pozdrawiam i chętnie eksperymentuje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back