Szukasz materiałów do nauki programowania C

V

vicky.pace

Guest
Szanowni Państwo, chcę się uczyć C. Proszę mi powiedzieć, jak ja Shoud start. Obecnie robię z zespołem. Dzięki

hello ... dobrze jest dowiedzieć się c. .. i jak to .... oraz u można rozpocząć z ANSI C, E. balagurusami ... i kilka innych książek są tam .... jak Let Us C przez. Yashwant karnetkar ... inne książki dam u poprzez łącze .... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 minutach: [/color] [/size] http://rapidshare.com/files/122473274/Let_Us_C.rar link nam c

Aby dowiedzieć się C w krótkim czasie, obszernej książce prezentowany jest tutaj. Spróbuj to proszę.

Możesz skorzystać z C na PC.Find wolny kompilator C i zainstalować go na komputerze. Naucz się podstaw: Pętle, typów danych ... itd. Napisz proste programy. Następnie przenieść swoje umiejętności do PIC. Dowiedz się, jak kontrola rejestrów przez C. Nie ma różnicy między pisaniem czytania rejestrów w zespole lub w C. movlw 0x00 ASM, w movwf PORTB, FC PORTB = 0x00;

Najpierw naucz się podstaw C, u może odnosić Miejmy C przez kanitkar yashwant i programowania w C przez K & R. Do programowania systemów wbudowanych musisz nauczyć się wewnętrzne C, patrz w Internecie, jest wiele przydatnych artykułów, który opisuje efektywne sposoby kodowania C specjalnie dla 8-bitowych mikrokontrolerów. Powodzenia i jeśli u stawić czoła wszelkim trudnościom krępuj się poprosić o pomoc FL_KNV

Najlepszym rozwiązaniem jest, aby czytać i starać się rozwiązywać problemy w ANSI C książkę, która jest napisana przez Briana W. Kernighan i Dennis M. Ritchie

Bardzo lubię tę książkę. Posiada bardzo obszerny tekst. :) C: Podejście Inżynieria oprogramowania przez Peter A. Darnell i Philip E. Margolis

C jest bardzo łatwy język do nauki podstawowych cech języka są tylko struktury programu kontroli. OI dont't należą do programu i są w formie biblioteki mogą być one się później trochę bt niewiele. Ale z powodu, że bark rozpoczęciem pisania kodu bardzo szybko. Onle jedno trzeba particuliar uwagę "wskaźniki". Tu wszystkie siły języka C jest skoncentrowany. Ale jeśli program w asemblerze to powinno być łatwe. Ludzie są afrad wskaźników ale prawda jest taka, że są one zbyt proste. Jest tylko varibale, która zawiera adres innej zmiennej .. To jest to wiesz wskaźniki TERAZ. Wyobraźmy sobie pociąg ze 100 wagonów. Chcesz śledzić kee wagonu, który prowadzi buty, dobrze, powiedzmy to wagon 34 .. będą przechowywane, że wartość w zmiennej shoewagon nazwie i będzie zawierał adres wagon kolejowy z butów; shoewagon = 34

jest ok, ale możemy użyć tego do 8051 też? Chcę powiedzieć, że możemy mieć tego samego kodowania dla PIC, jak i 8051?

masz dobry kompilator c pod dos i jak można go używać wewnątrz chodzi vista

[Quote = jigisha] witam ... dobrze jest dowiedzieć się, c. .. mi się podoba .... oraz u można rozpocząć z ANSI C, E. balagurusami ... i kilka innych książek są tam .... jak Let Us C przez. Yashwant karnetkar ... inne książki dam u poprzez łącze .... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 5 minutach: [/color] [/size] http://rapidshare.com/files/122473274/Let_Us_C.rar link nam c [/quote] złe odniesienia

Każdy powinien lepiej nauczyć się go z Borland Turbo C / C + + w trybie rzeczywistym lub chronione, ale nie pod Windows lub podobny system. Należy znaleźć dobrą książkę, która zamierza również na wewnętrznej struktury PC. Bo trzeba robić eksperymenty ze środowiskiem PC niski poziom nauki, to dobrze.

Kiedy przyjeżdżają do: patrząc na przykłady kodu C FCS do obliczania CRC dla ETHERNET-h ---: / / bknpk.no-ip.biz/crc_eth/crc_eth_c.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back