Szukasz małej prądu o wysokiej efektywności zasilania Pojedyncze Power

G

grieblm

Guest
Szukałem w internecie i na tym forum na projekt niskiego napięcia (0-25mA) Zasilanie 3V mocy zasilany z 8-30V. Podaż ta musi być izolowane i mają bardzo niski pobór prądu (w zakresie μA byłoby świetnie). Regulacja mocy wyjściowej nie jest konieczne - można użyć regulator liniowy - w razie potrzeby. Ktoś ma jakieś pomysły? Wiem, że z układu Maxim i spojrzał na wszystkich części Linear Tech już.

Cóż trzeba SMPS i ogólnie nie są bardzo wydajne przy niskich poziomach mocy. Ale wielu kontrolerów posiadać piny odcinającym i prąd spoczynkowy w zakresie uA. Szybkie spojrzenie na liniowy tech pokazuje LTC1871, który Iq około 250uA i wyłączania prądu 10uA. Czy jest to potrzebne niższe niż to?

Dzięki, ale żaden z niskoprądowe Linear Tech dostaw energii są izolowane . IC wskazał pan jest regulator wzmocnienia - musiałbym regulator trybu złotówki. Nie chciałem tam iść, ale będę musiał zaprojektować własne.

Może być używany jako regulator flyback. Jedyna różnica między doładowania i flyback jest to, że jest izolowany transformator zamiast cewki, a sieć izolowana zwrotnego. Obie te są niezależne od kontrolera IC, więc kontroler nie dba. W ogóle "kontroler flyback" jest taki sam jak kontroler zwiększyć wyjątkiem jego pin opinie napięcia jest skonstruowany inaczej do pracy ze sprzężeniem zwrotnym optotransistor. Ale można dokonać takiej zmiany z urządzeń zewnętrznych. Więc w zasadzie, kontroler nie są izolowane. Izolacja pochodzi od transformatora.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back