Szukam zestawu DSP / deska do przetwarzania sonar.

T

TigerClaw27

Guest
Witam szukam dobrego zestawu DSP, aby rozpocząć naukę na, mam tylko jeden wniosek, który jest, że układ ma 8 / D do przetwarzania kanałów audio. Byłoby miło, gdyby przyszedł z kompilatora C, a być może JTAG do debugowania. Nie chcę złamać mojego portfela, więc byłoby miło, gdyby to było tanie (mój max to 500 USD). Tak czy inaczej wszelkie sugestie są mile widziane. Dzięki, Mark ** Temat został zmieniony.

można zbudować swój własny zarząd DSP. przez req. IC próbki TM320LF24xx z TI. wyszukiwania informacji z EDAboard i internetowej TI.

Będę rozwinąć to, co staram się robić. Próbuję zrobić pasywny sonar na roboty do śledzenia celu, a może nawet identyfikacji. Poniższy link opisuje system jak to zrobić w NCSU. Ale staram się to zrobić przy użyciu DSP, i to będzie mój pierwszy projekt DSP. h ** p: / / crim.ece.ncsu.edu/assets/publications/conference/mattos2004-icra/mattos2004-icra.pdf DSP więc muszę prawdopodobnie powinien być dość silny? Istnieje szereg 56F800 Motorola, oraz płytę demo na to, że koszty w 100 bux. Układ już 8 ADC (12bit), ale tylko 8kB RAM oraz 32kB Flash. Zaletą układu jest stosunkowo niewielkie i proste do pracy z 64 pakietów LQFP. I naprawdę nie chcesz, aby dostać się do pakietów BGA, więc wolałbym coś LQFP z 144 lub mniej pinów. Czy ktoś doświadczony DSP dawać mi rady? Pozdrawiam, Marek

Witam, ADDS-21992-EZLITE Exaclty whay jest potrzebne: Atrybuty: - ADSP-21992 DSP - 64K x 16-bit Static RAM - 4Mbits pamięci Flash - Układy wejść analogowych - 8-kanałowy 12-bitowy DAC (AD5328) na SPI Interface - Interfejs Encoder Circuitry - interfejs UART (RS-232) - układ interfejsu CAN - wersja interfejsu USB 1.1 - 14-pinowe złącze JTAG Emulator interfejsu I DSP się: - 160 MHz, ADSP-219x Core DSP - 8 -Channel, 14-bit, 20 MSPS ADC z On-Chip - Voltage Reference - Program 32K, 16K pamięci danych RAM - Integrated Controller Area Network (CAN) Interface - Interfejs pamięci zewnętrzne (do 1 MWord) - trójfazowe PWM Generation Unit , z dodatkową - Dwa wyjścia PWM pomocnicze - trójfazowe PWM Generation Unit - enkodera Interface Unit - Trzy 32-bitowe, General Purpose Timers - 16-bitowe ogólnego przeznaczenia Flag I / O Port - Synchronous Serial (SPORT) i SPI Communications Port - CROSSCORE narzędzie wsparcia ™ Go tutaj: http://www.analog.com/processors/processors/ADSP/ Myślę, że cena jest niższa niż 500 USD, więc w ramach budżetu. Pozdrawiam, JaaC PS / Daj mi kilka punktów, proszę!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back