Szukam kompilatora C dla PC

R

raman_engr

Guest
Witam, chcę kompilator C do nauki języka C na komputerze osobistym. Czy u powiedzieć, gdzie mogę dostać go od.

Jeśli używasz linux środowiskowych, możesz użyć gcc (GNU C Compiler) jest to kompilator i poleceń, a nie IDE więc pliki z C + + / C extentions mogą być opracowywane

Codeblocks IDE jest bardzo potężnym IDE dla różnych C / C + + (gcc, vc + +). Jest bezpłatna i jest dostępna dla systemów Windows / Linux / BSD. Bardzo przydatne przy zakładaniu własnych kompilatorów (jak krzyż kompilatory) i zawiera natywne wsparcie dla SDCC (doskonałe 8051 kompilator) i ICC. http://www.codeblocks.org

[Quote = raman_engr] Witam, chcę kompilator C do nauki języka C na komputerze osobistym. Czy u powiedzieć, gdzie mogę dostać go od. [/Quote] hi u wanna go do aplikacji na komputerze? lub do programowania mikrokontrolerów? jeśli u chcą go do aplikacji na komputerze wybrać jedno z previeus SW. jeśli u chcą go używać do programowania mikrokontrolerów www.keile.com lub www.iar.com , że r najczęściej kompilatory mikrokontrolerów PIC również do MC tam r PICC kompilatora. jest dobry nadzieję, że pomoże u:) miłego dnia salam ahmed www.ig.org

Turbo C do C i C Borland C + +. Ponadto istnieje wiele C compliler takich jak wbudowany C Visual C + + Visual C + +. NET ,....

Spróbuj pobrać cygwin i można uruchomić gcc z tego. To jest wolny i zaawansowane środowisko.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back