szuka pomocy w podstawowych układów

M

mike134

Guest
Hej chłopaki jestem dopiero na początku nauczyć się budowania obwodów, które nie smażyć się i po prostu chcesz, aby ktoś mi powiedzieć tak, że powinien działać lub smack mnie i mówią: idiota u. tak jest coś nie tak z ładowaniem urządzenia usb z 9 V baterii i coś w rodzaju 7805 stabilizator napięcia. upadek widzę na to nie wierzę, że się bardzo skuteczne. drugi jest naprawdę proste, muszę coś między 12 V źródła zasilania i 12 V wentylator. dzięki za pomoc Mike

Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi nie, to jest OK, ale trzeba być ostrożnym, gdyż niektóre urządzenia mogą ulec uszkodzeniu, jeśli USB ma zbyt dużo prądu. że drugie pytanie nie można podłączyć bezpośrednio, bez żadnych problemów.

Przepraszam i również zapomniał dodać w pierwszym były Dodam LED na światło i przełącznik to ma znaczenie. i również jest tam coś jeszcze należy i to w ciruit ładowarka

Powiązane pytanie. Niedawno kupiłem Euro ładowarkę stylu (USB) dla przyjaciela w Madrycie. Sprawdziłem to (jest on uniwersalny, aby wejście AC) i jego rozładowania wyjście było 11 lub 12VDC. Czy standard USB pozwala na to? jeśli tak, to ile jest za dużo jak na urządzenie USB. Mój przyjaciel był ładowania jej telefon komórkowy z jej laptopa, będzie to łatwiejsze. Dzięki

Jest to rodzaj normalne, gdyż większość z tych tanich urządzeń regulacji napięcia tylko wtedy, gdy obciążenia z nim związane. Najlepszym sposobem na sprawdzenie tych jednostek jest połączenie małych 6V lampy do niego a następnie sprawdzić, zobaczyć napięcia na lampę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back