szeregowe programowanie na proteus - MAX232 Problem

W

wolverine123

Guest
hej faceci i próbował symulować seryjnego programowania na proteus i próbował wysłać znak, dodałem terminal wirtualny na początku przed przejściem przez MAX232 i widziałem znak w porządku ... ale po przejściu przez MAX232 nie mam tego samego znaku ponownie ... jak w przypadku wysłania 'A' chciałbym uzyskać "_" po przejściu przez MAX232 .... może ktoś proszę o pomoc: S

Nikt nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie bez obiegu Sprawdź obwód dwukrotnie. Możliwe tylko problem jest z obwodu Nandhu

Pamiętaj, że skutecznie odwraca Max swój sygnał. Musisz wysłać go za pośrednictwem innego Max

Poniższy tekst pic pokazuje przesyłane grzywny ale następujący po przejściu przez MAX232 pokazuje coś innego Ale jeśli robi się odwrócone wtedy przyzwyczajenie zobaczyć pożądany wynik kiedy dołączyć kabel szeregowy i przetestować wyjście w hyperterminal??

vterm w ISIS musi być odwrócony do podłączenia mx232 w symulacji ... Wybrałeś odwrócić RXD i TXD w vterm właściwości?? może to jest problem ...

Wiem, że to bardzo stary wątek, ale chcę, aby umieścić tam odpowiedź nie rozczarować nikogo szukać. Kliknij prawym przyciskiem myszy na wirtualnym terminalu Edytuj właściwości, zmienić z normalnego odwraca.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back