Sytuacja Praca VLSI w USA z nowego ucznia Masters

U

UmangShah

Guest
Witam wszystkich, dołączyłem tę stronę niedawno. Będę ukończeniu Indiach w tym roku z dyplomem ECE. Mam appied dla moich mistrzów w VLSI w USA i posiadają przyznać od Carnegei Mellon University. Przeczytałem wszystkie komentarze i naprawdę mnie zniechęca wiele. 1) W każdym razie ja wciąż nie mogę przestać mój własny z prośbą, że jestem I podjęciem właściwej decyzji, aby przejść do USA dla moich Mistrzów? 2) Również mogę mieć nadzieję, że sytuacja poprawi się w ciągu około 2 lat (czas, w którym i będzie ukończeniu Masters) formularz Teraz? 3) Również w przypadku i nie uważam, aby wziąć VLSI w jakim pole to musi i specjalizują się w Uniwersytecie tak że znalezienie pracy bez doświadczenia zawodowego jest nieco łatwo wtedy wszyscy wspomnieć? Proszę o pomoc i poprowadzi mnie .... Będę bardzo wdzięczny ...

Hey Umang, jestem studentem też robi mój TE, E & TC engg od Pune Univ. Jego wielkie, aby usłyszeć, że masz przyznać z CMU w projektowaniu VLSI .. Gratulacje! Byłbym dając mój GRE to wrzesień, Acads są świetne .. ale żadne publikacje i prace badawcze .. można proszę akcji swój profil, a także dać kilka wskazówek .. :) Dzięki z góry ..

Witam, myślę, że VLSI jest bardzo ekscytujące pole być w. Jako ktoś, kto pracuje w branży od 7 lat chciałbym powiedzieć kilka rzeczy: a) Jeśli jest to możliwe, a następnie sprawdzić swoje możliwości. W ciągu VLSI kilka kategorie i podkategorie. Zobacz, co jest to, co najlepsze dla Ciebie - możesz spróbować kariery w analogowej konstrukcji hi prędkość komunikacji, eda programista, inżynier cad itp. Każdy zawód różni się od innych. b) Czy kojarzy się na pracy w USA, tylko? Nie wiem, o projektowaniu, ale w miarę narzędzi EDA chodzi India robi dobre w rozwoju. Oczywiście, jeśli zdecydujesz się tylko USA, to może ktoś z forum będzie w stanie poprowadzić. Ale jeśli jesteś zainteresowany w Indiach, daj mi znać. Może mógłbym akcji niektóre wskaźniki z tobą.

I już 2 + lat w FPGA prototypowania i rozwoju RTL ... Myślę o pracy lub mistrzów zagranicznych .. im mylić .. ktoś może wyczyścić go trochę ...

Chcę wiedzieć o możliwościach VLSI design w Indiach. Chcę wiedzieć, czy ktoś wie, prosimy o odpowiedź

VLSI to bardzo szerokie pojęcie, w użyciu .... Zazwyczaj można pracować w 1) ASIC Design (Verilog) 2) Weryfikacja (Synthesis, a później) 3) Analog Inżynier RF 4) Circuit Design (HSPICE) 5) Projektowanie komponent 6) Rozwój produktu 7) Zapewnienia Jakości Wiarygodność i testowanie (c , C + +, Shell scrpting, Perl) Dla wszystkich tych, należy wymagać podstawowej wiedzy MOSFET. Scenariusz praca nie jest zła, jej coraz lepiej. Ale większość praca wymaga doświadczenia. Carnegie Mellon jest dobry uniwersytet z dobrymi VLSI programów powiązanych, więc powinno być w porządku.

Hi Vikramgrao jestem gradaute student VLSI. Ostatnio dostałem pracę w firmie jako Post-Silicon Intern kwalifikacyjnej. Jak myślisz, co będzie zakres charakterystyki krzemu postu i rodzaju badań krzemu? Jestem zainteresowany bardziej w projektowaniu i jestem również pewien, czy będzie dobre możliwości w przyszłości, jeśli zacznę w dziedzinie krzemu testowania. Proszę można zasugerować mi, czy mam iść do stażysta lub poczekać aż trochę projektowania zorientowanego pracę. Również, jeśli chcesz wiedzieć, może być mi powiedzieć, jakie będą przyszłe szanse być jak w Characterization Krzemowej ...

Nigdy nie beznadziejna. Nie ważne co zrobisz, dostaniesz to, czego są przeznaczone. Istnieje wiele możliwości dla nowych grads i talent młodych. Carnegie Mellon jest to dobra szkoła, nie należy martwić się o pracę. Będziesz zabierani zanim dostaniesz dyplom. Gdy jesteś w szkole, można przedyskutować swoje zainteresowanie ze znajomymi, doradcą i materiały do ​​nauki. Czy przychodzą do MS Indian są bardzo dobre wsparcie ich rodaków. Mogą doradzić, szkolić się, a nawet mogą nawet cię zatrudnił, zaufaj mi. Mają bardzo dobrą sieć. Więc nie martw się o pracę w czasie, skupić się na MS

Hi Umang, jest bardzo miło, że u mnie przyjęty na Carnegie Mellon University, jeden z najlepszych uniwersytetów za VLSI, Mam 3 lata + exp w IT i czekam na SM w VLSI możesz proszę dać mi znać swoją GRE i wyniki egzaminu TOEFL . Jak o akademików? Ile ich przyjęcie? one dają pierwszeństwo do mnie o 3 + yrs IT exp.did u mnie żadnej pomocy finansowej.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back