SystemC weryfikacji z C

K

kars_jk

Guest
Cześć,
Mam za zadanie nauczyć SystemC i przechodząc do prac nad rozwojem oprogramowania w środowisku systemu weryfikacji.I will be writing C moduły, które będą tworzyć hamownie, przypadki testowe.Mam za zadanie nauczyć SystemC również.Wiem tylko, SystemC to zestaw bibliotek C .

Idę z tła Software Pure dobrej C .Wiem, że będę musiał uczyć się innych umiejętności sprzęt dla tego projektu.

Czy każdy może zaproponować mi kierunek, w którym należy podjąć?

Kars

czynić u mieć żadnej wiedzy w zakresie projektowania cyfrowego i analizę czasów?Dodano po 5 minut:u muszą być świadome funkcji obwodu, w tym pojęcia czasu.jego dobre na początek cyfrowej koncepcji projektowych, a następnie dowiedzieć się SystemC.jeśli direclty u rozpocząć naukę SystemC, że lang będzie greki i łaciny, aby u jej nawet thoguh jak C .tylko sytle programowania jest podobny.

--- deepu

rozpocząć naukę SystemC.Możesz przejść systemc.org
otrzymać dokumenty stamtąd wziąć kompilator gcc i zacznij zarabiać hamownie przy SystemC.
Państwo wymagają, aby wiedzieć na temat sprzętu, jeśli masz wiedzę Abt Verilog thats nice inaczej po prostu się do niego przyzwyczaić, że będą pomocne.
reszta best of luck
Manmohan

Trudno byłoby dla ciebie, aby dowiedzieć się / zrozumieć cały cechą SystemC.Koncentrat Modelowanie za pomocą transakcji.To będzie łatwo i szybko u do podnoszenia.
Sumit

Dzięki chłopaki za sugestie.Myślę, że będę pracować z ludźmi, którzy wiedzą SystemC bardzo dobrze.Więc, jak kickstart, chciałem zrozumieć coś na SysC.

Jeszcze raz dziękujemy za wszystkie wejścia.
Kars

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back